2016-09-15 01:38:02
Φωτογραφία για Προς υποβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας; – Σταματούν οι εφημερίες, λένε οι εργαζόμενοι
Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, στο στόχαστρο προς κατάργηση βρίσκονται νοσοκομεία όπως της Αμαλιάδας, του Μεσολογγίου, της Πρέβεζας Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Αμαλιάδας και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της πόλης, μία σειρά ενεργειών οι οποίες οδηγούν σε υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

IATRONET

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων, δεν επιβεβαιώνονται οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και των κυβερνητικών βουλευτών για αναβάθμιση και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τη Δευτέρα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ απέστειλε έγγραφο, με το οποίο προτείνει ένα εφημεριακό κέντρο, με έδρα τον Πύργο.

Η ενέργεια αυτή θεωρείται προσπάθεια υποβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο θα λειτουργεί χωρίς ανοικτές εφημερίες και τμήμα επειγόντων περιστατικών.


Την Τρίτη, νεοδιορισμένη νοσηλεύτρια δεν πρόλαβε να εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς – με εντολή της 6ης ΥΠΕ – μετακινήθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, παρά τις μεγάλες ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος της Αμαλιάδας σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μετακινείται, επίσης, η μοναδική ράπτρια που υπηρετεί στην Αμαλιάδα, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του Πύργου.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι καλούν τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να ανακαλέσει άμεσα την πρόταση περί “ενός εφημεριακού κέντρου”.

Επισημαίνουν, δε, πως αν πραγματικά στοχεύει - όπως δηλώνει - στην αναβάθμισή του νοσοκομείου Αμαλιάδας να προχωρήσει σε προσλήψεις και χρηματοδότηση που θα επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις.

ΠΟΕΔΗΝ

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ξεκίνησε να κλείνει ένα – ένα τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία και ότι, για επικοινωνιακούς λόγους, τα κλείνει με αργό θάνατο.

Μετακινεί το προσωπικό σε άλλα νοσοκομεία, κλείνει την εφημερία τους σταδιακά και τα μετατρέπει σε Κέντρα Υγείας.

Στο στόχαστρο προς κατάργηση βρίσκονται νοσοκομεία όπως της Αμαλιάδας, του Μεσολογγίου, της Πρέβεζας και μία σειρά από νοσηλευτικά ιδρύματα.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ