2016-09-15 08:30:43
Φωτογραφία για Άγριες πιέσεις τρόικας για φάρμακα διαγνωστικά! Τι κουρέματα έρχονται
Πέμπτη 15 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μπροστά σε νέες άγριες περικοπές και αλλαγές φαίνεται ότι βρίσκεται ο τομέας της υγείας.

Η επίσκεψη του τροϊκανού Τζουζέπε Καρόνε άλλωστε έφερε μόνο άγριες επιπλήξεις για το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο εκπρόσωπος των δανειστών για άλλη μια φορά διαπίστωσε παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων που είχαν συμφωνηθεί και τα οποία θα περιόριζαν τόσο τη φαρμακευτική δαπάνη όσο και αυτή των διαγνωστικών εξετάσεων.

Μέσα στη συμφωνία εξάλλου των δύο πλευρών ήταν η δραστική μείωση του claw back (αυτόματη επιστροφή χρημάτων με την υπέρβαση του προϋπολογισμού), που γονατίζει τις επιχειρήσεις υγείας. Όμως τόσο στα φάρμακα όσο και στις διαγνωστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε σημαντική υπέρβαση του προϋπολογισμού κάτι που έκανε τον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε να βγάλει τον …αυστηρό του εαυτό.


Ο Τζουζέπε Καρόνε

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ότι ο Καρόνε ζήτησε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα και τα διαγνωστικά, με αποτέλεσμα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να χρειαστεί να επανέλθει και δεύτερη μέρα σε συνάντηση αφού τα αρχικά στοιχεία που παραδόθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκή.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Τζουζέπε Καρόνε κάθε φορά που επισκέπτεται τις ελληνικές υγειονομικές αρχές έχει να λέει για την έλλειψη στοιχείων.

Πάντως οι αρμόδιοι παρουσίασαν στον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε και τις αλλαγές που σκοπεύουν να κάνουν στον τομέα του φαρμάκου προκειμένου να δώσει το πράσινο φως. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αναλυτικές προτάσεις για τα φάρμακα που αποκάλυψε το HealthReport.gr. Έκτακτη σύσκεψη για το φάρμακο την Πέμπτη! Όλα τα σχέδια που εξετάζονται

Άλλωστε χωρίς την έγκριση της τρόικας αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική δεν μπορεί να γίνουν δεδομένου ότι πέρυσι είχε ψηφιστεί ανάλογος νόμος.

Τα νέα κουρέματα

Για άλλη μια φορά όμως τη …νύφη θα πληρώσουν τα εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα και κατ’ επέκταση και οι ασθενείς. Και αυτό επειδή αναμένεται να υπάρξουν νέα κουρέματα ειδικά στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Εξάλλου η έλλειψη ελέγχου στον αριθμό των εξετάσεων, θα αυξήσει κατακόρυφα φέτος το clawback κάτι που θεωρείται απαγορευτικό.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, σημειώνουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών προτίθενται να επιβάλουν νέο κούρεμα στις εξετάσεις (+20% από την προηγούμενη φορά του 42%) προκειμένου να ισορροπήσει η δαπάνη.

Άλλωστε οι τροϊκανοί είχαν προειδοποιήσει σχετικά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Αποκλειστικό: Συναγερμός στο υπ.Υγείας για την άφιξη Καρόνε! Άρον άρον υπ.απόφαση για τα φάρμακα

Από την άλλη έντονη δυσαρέσκεια υπήρξε και στα φάρμακα καθώς προς ώρας δεν έχει εφαρμοσθεί κανένας από τους κόφτες που θα μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα. Από την άλλη ούτε ελήφθησαν μέτρα για την αύξηση της χρήσης των γενοσήμων όπως καιρό τώρα έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ