2016-09-15 08:38:24
Φωτογραφία για Καθησυχάζει η Αριστοτέλους για την υγεία των προσφυγόπουλων
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Αβάσιμο χαρακτηρίζει το Υπουργείο Υγείας το «θόρυβο» των τελευταίων ημερών για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που διατρέχει η υγεία των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο, από την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά-πρόσφυγες στα σχολεία.

Όπως επισημαίνει αφενός τα προσφυγόπουλα είναι κατά κανόνα υγιή και χωρίς μεταδοτικά νοσήματα, αφετέρου εφαρμόζονται προγράμματα εμβολιασμού τους.«Έως τώρα έχει εμβολιαστεί μεγάλη μερίδα των παιδιών, το πρόγραμμα συνεχίζεται και όλα τα παιδιά –είτε παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα είτε όχι– θα έχουν σύντομα επαρκή εμβολιαστική κάλυψη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα, κατά την Αριστοτέλους, αποτελούν τα υψηλά επίπεδα ανοσοποίησης των παιδιών του γενικού πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα καθολικής και δωρεάν πρόσβασης στα εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.

«Όλοι οι ισχυρισμοί που έχουν μέχρι τώρα δει το φως της δημοσιότητας είναι “αβάσιμοι φόβοι”, χωρίς καμία τεκμηρίωση ή λογική προσέγγιση, και αναπαράγουν τετριμμένα και αναπόδεικτα ξενοφοβικά στερεότυπα» επισημαίνει.

«Το πραγματικό ζήτημα σήμερα είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν τα παιδιά της χώρας μας από την άρνηση ή την αναβολή του εμβολιασμού τους λόγω αμφιβολιών ή επικράτησης «θεωριών συνωμοσίας» για την υποτιθέμενη βλάβη από τα εμβόλια»τονίζει καταλήγοντας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ