2016-09-15 22:44:09
Φωτογραφία για Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Στράτος Αποστολάκης, μίλησε για όλα...
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Στράτος Αποστολάκης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Αντεπίθεση», με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για -τους αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ το 1996: «Είχαμε κάποιες απουσίες στο δεύτερο παιχνίδι και τις πληρώσαμε. Εκείνη η ομάδα ήταν καλή, αλλά είχε περιορισμένο ρόστερ. Πήγαμε με 13-14 παίκτες και βγάλαμε όλη τη σεζόν. Στο ημιτελικό, στο ματς με την Ολλανδία, συμπλήρωσαν κάρτες ο Γεωργιάδης του Σάββα και ο Ουζουνίδης. Εκεί οι λύσεις ήταν περιορισμένες και ήταν μία έμπνευση της στιγμής από τον Χουάν (Ρότσα), ο Κολιτσιδάκης και πήγε να κάνει “τράμπα” με εμένα. Να πάω εγώ στα δεξιά, να παίξει ο Κολιτσιδάκης πιο μπροστά επειδή τα χαφ του Άγιαξ ήταν… διαστημικά. Είχε ένα απίστευτο κέντρο, δεν μπορούσες να τους αντιμετωπίσεις υπό κανονικές συνθήκες. Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα και ήρθαν στην Ελλάδα και αποκατέστησαν την ποδοσφαιρική λογική».


-τον φετινό Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει με τη δουλειά που γίνεται τώρα. Νομίζω ότι πέρσι ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές του στην Ευρώπη. Έχει ρόστερ καλό για να ανταποκριθεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να παίξει και στην Ελλάδα. Το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Πρέπει να χτίσει μία καλή ομάδα, να στηριχθεί σε παίκτες – προσωπικότητες, όπως ο Μπεργκ και ο Μολέδο. Ο Λεντέσμα δεν είναι ο παίκτης που θα τραβήξει την ομάδα ψηλά. Θα είναι καλός σε επιλεγμένα παιχνίδια. Έγιναν καλές μεταγραφές όπως ο Γουακάσο και ο Ιμπάρμπο. Συν τοις άλλοις ο Στραματσόνι έβαζε λιθαράκια από πέρυσι στην ομάδα, με την μεταγραφή του Μολέδο στην άμυνα που υπήρχε πρόβλημα.

Η ομάδα είναι πλήρης για τα ελληνικά δεδομένα και μελλοντικά με μερικές τροποποιήσεις θα είναι για πολύ μεγάλα πράγματα. Για να μην γεμίζουμε υπεραισιοδοξία, πρέπει να βαδίσει σωστά και να βγάλει μία αγωνιστική και οικονομική υγεία. Δεν μπορούμε να πάμε τώρα από τη θέση 140 στην θέση 13 στην Ευρώπη που ήμασταν κάποτε. Αυτό πρέπει να γίνει σιγά – σιγά και μία ενδεχόμενη αποτυχία να μην τα καταστρέψει όλα. Ο κόσμος έχει πιο πολύ ανάγκη μία επιτυχία στην Ελλάδα».

-την προσέγγιση του Αντρέα Στραματσόνι και την αλλαγή στο παιχνίδι: «Οι τροποποιήσεις που μπορεί να κάνει από ένα παιχνίδι σε άλλο, είναι πολλές. Αλλά εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος που θέλει να αγωνιστεί και τα πρόσωπα στα οποία στηρίζεται. Οι παίκτες κάνουν τη διαφορά. Αν έχεις πολύ-εργαλεία όπως ο Μέστο και ο Χουλτ, μπορείς να κάνεις… παπάδες. Αν έχεις τον Βέμερ, δεν μπορεί να σου βγάλει επιθετικό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να μιλάμε για το σύστημα. Να σας πω και κάτι άλλο τώρα, το σύστημα αυτό μπορεί να σκοτώνει τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος είναι ό,τι πιο ποιητικό έχει η ομάδα, μαζί με τον Μπεργκ και τον Λέτο. Όταν έχεις παίκτες που τους “τρώει” το σύστημα, πονάει η καρδιά μου».

-την ενίσχυση της ομάδας το φετινό καλοκαίρι: «Τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε αυτό που γίνεται φέτος και αξίζει τα μπράβο και ο προπονητής που συνέβαλε σε αυτό μαζί με τη διοίκηση και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική λαίλαπα και να ορθοποδήσει. Η δική μας ομάδα του Γιάννη Κυράστα με αυτή της πολυμετοχικότητας που άφησε μόνο χρέη, είχε τεράστια διαφορά, αφού στη δεύτερη περίπτωση έγινε κατασπατάληση χρημάτων. Είναι καλύτερο η ομάδα να επενδύει στον Γουακάσο, και ας τον πληρώσουμε λίγο παραπάνω, αν και το “όνομα” μπορεί να αρέσει περισσότερο στον κόσμο. Η ομάδα πρέπει να στηθεί και είναι στημένη με παιδιά που είναι διψασμένα να φέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που του ταιριάζει. Διάβασα κάπου ότι ο Στραματσόνι τους έδειξε παιχνίδια του Παναθηναϊκού από τις παλιότερες πορείες στο Champions League. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να κατανοήσουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει, παρότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μία ευρωπαϊκή κάμψη.

Το όνομα του Παναθηναϊκού είναι ξεχωριστό στην Ευρώπη. Στο παιχνίδι με τη Μπρόντμπι στη Δανία μου έκανε εντύπωση πως μπήκε ο Λέτο στο δεύτερο ημίχρονο και έδειχνε ότι η ομάδα πρέπει να περάσει στους ομίλους του Europa League. Τον Λουντ, τον Γουακάσο, τον Μολέδο τους κατατάσσω στην κατηγορία των παικτών που θέλουν να φτιάξουν το όνομά τους στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα πριν μερικά χρόνια είχε κάνει καλά παιχνίδια και εκεί πιστέψαμε ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε στους ομίλους του Champions League, όπου θα μπορέσουμε να… καβατζάρουμε οικονομικά. Πέρσι ο Παναθηναϊκός δεν είχε σε πρώτο πλάνο να πάρει παίκτες τύπου Εσιέν και Σάντσεθ… Πιστέψαμε ότι με αυτούς τους παίκτες να περάσουμε στους ομίλους και παρασυρθήκαμε όλοι. Πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα που θα βρίσκεται κάθε χρόνο στο Champions League και να μην παίρνουμε παίκτες που είναι άδειοι αγωνιστικά».

-το φαβορί της αναμέτρησης: «Δεν υπάρχει φαβορί. Ο Άγιαξ έδειξε ότι δεν είναι καλά στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Είχε μεγάλη ευκαιρία. Είναι παγίδα αυτό το παιχνίδι. Αν πιστεύουμε ότι ο κόσμος ή η έδρα θα πάρει τη νίκη, θα έχουμε πρόβλημα. Ο προπονητής είναι υποψιασμένος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πηγαίνει για να μην χάσει. Θα πάει προσεκτικά. Όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα και αυτά τα παιδιά κατάφεραν να δώσουν χαρά στους οπαδούς και μία αίγλη στην ομάδα».

-τον όμιλο του Παναθηναϊκού: «Είναι ένα γκρουπ ισοδύναμων ομάδων και αρκετά δύσκολο στο άκουσμά του. Αν Παναθηναϊκός καταφέρει να εκτοπίσει τον Άγιαξ, πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση μαζί με την Θέλτα. Γι’ αυτό και το σημερινό είναι ένα πολύ κομβικό παιχνίδι».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ