2016-09-16 16:29:49
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ
Να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη σλοβακική εφημερίδα «ΗΝ».

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε στα μέσα του 2018, θα μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος συνιστά «κλειδί» για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές. Στη συνέχεια, ο κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα διαρκεί επί μακρόν, καθώς τα προβλήματα ήταν μεγάλα και η διοικητική «μηχανή» αδύναμη. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η πρόοδος που είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια, αντιστράφηκε στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Ερωτηθείς για το χρέος, επανέλαβε ότι από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων, η Ελλάδα δύναται να εξοικονομήσει έως 8 δισ. ευρώ ετησίως. «Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους είναι ήδη χαμηλότερο από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» έσπευσε να προσθέσει, διαβεβαιώνοντας ότι: «Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην πληρωμή του χρέους της για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ