2016-09-16 20:47:17
Φωτογραφία για Πίσω στο κόκκινο η Ευρώπη, 8% κάτω η Deutsche Bank
Σε "κόκκινο" έδαφος επιστρέφουν οι ευρωαγορές - μετά από το χθεσινό διάλειμμα από το πενθήμερο πτωτικό σερί που προηγήθηκε ...- καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη συνεδρίαση της Federal Reserve στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,12%,αδυνατώντας να διατηρήσει το θετικό κλίμα που επικράτησε στη Wall Street και έπειτα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές στην Ευρώπη φαίνονται να διατηρούν περισσότερο επιφυλακτική στάση, εν αναμονή της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, την επόμενη εβδομάδα, σε μια συνάντηση που θα καθορίσει εάν η αύξηση των επιτοκίων θα έλθει αυτόν τον μήνα ή θα παραπεμφθεί για τον Δεκέμβριο.

Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,12%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 παραμένει σχεδόν αμετάβλητο και ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,22%. Στην περιφέρεια, χωρίς μεταβολές ο ιταλικός FTSE MIB, ο ισπανικός IBEX 35 γνωρίζει πτώση 0,15% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί κατά 0,91%.


Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, τα "βλέμματα" στρέφονται στην Apple, μετά το χθεσινό "άλμα" 3,40% της μετοχής της στη Wall Street και εν μέσω υψηλών προσδοκιών για τη ζήτηση του iPhone 7 που κυκλοφορεί, σήμερα, στην αγορά παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, "βουτιά" της τάξεως του 8% γνωρίζει η μετοχή της Deutsche Bank, στον "απόηχο" της είδησης ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πρότεινε η τράπεζα να πληρώσει 14 δισ. δολ. για να διακανονίσει τις έρευνες που γίνονται σε τίτλους ενυπόθηκων δανείων από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, μεταδίδει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές με γνώση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, συναντώνται, σήμερα, οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. - πλην της Βρετανίας - στην Μπρατισλάβα, αναζητώντας τον "δρόμο" που θα ακολουθήσει η Ευρώπη, μετά από το Brexit.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ