2016-09-17 09:40:08
Φωτογραφία για Κρήτη: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μακαριστού Ευγενίου
Ολόκληρη η Κρήτη πενθεί τον ποιμενάρχη της Ιεράπετρας και Σητείας, Μακαριστό Μητροπολίτη Ευγένιο ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της Παρασκευής την ώρα που ταξίδευε αεροπορικώς προς την Αθήνα.

Το σεπτό σκήνωμα του κυρού Ευγένιου έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με ειδική πτήση της Aegean χθες στις 9.15 το βράδυ όπου το υποδέχθηκαν οι Αρχιερείς της Κρήτης.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost,οι Αρχιερείς συνόδευσαν το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτου στην Ιεράπετρα όπου έφτασαν λίγο μετά τις 11.30 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εκεί υποδέχθηκαν τον αγαπημένο Ποιμενάρχη τόσο ο κλήρος όσο και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκήνωμα του κυρού Ευγένιου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως και την Κυριακή το μεσημέρι οπότε κι αναμένεται να τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία.

Την Κυριακή η εξόδιος ακολουθία

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι αναμένεται τα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητεία κυρού Ευγενίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεργίου Ιεράπετρας.

Όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής θα τελεσθούν Αρχιερατικά Συλλείτουργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεν πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης θα φέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Τέλος, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος ορίστηκε τοποτηρητής στην χηρεύουσα Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ