2016-09-17 23:03:59
Φωτογραφία για Με Μπακασέτα και Βάργκας καθάρισε η ΑΕΚ την Βέροια
Πολύ πιο εύκολα από το τελικό 2-0 θα μπορούσε να περάσει από τη Βέροια η ΑΕΚ, η οποία με γκολάρα του Μπακασέτα (18’), που άνοιξε λογαριασμό και κοντινό σουτ του Βάργκας (87’), έκανε το 2 στα 2. Η Ένωση παρουσίασε δύο πρόσωπα στο ματς. Ένα εξαιρετικό στο πρώτο μέρος, με αυτοματισμούς, καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστή ανάπτυξη και μεγάλες ευκαιρίες, με κορυφαίες τα δοκάρια του Μάνταλου (13’) και του Μπακασέτα (43’) και ένα κακό, στο δεύτερο μέρος, όπου η απουσία του Αλμέιδα (ο Πορτογάλος δίνει ύψος και… όγκο στην κορυφή), η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση της ομάδας και η κακή διαχείριση από τον πάγκο, χάλασαν ό,τι «χτίστηκε» στο πρώτο ημίχρονο.

Και αν για μετά την αναγκαστική αλλαγή του Αλμέιδα, ο Κετσπάγια δικαιώθηκε με τη επιλογή του Μπακασέτα για την κορυφή, επιλέγοντας να μην παίξει με «καθαρό» φορ, δεν συνέβη το ίδιο με την χωρίς λογική απόφασή του για αντικατάσταση του κορυφαίου, μέχρι εκείνο το σημείο, Πατίτο με την είσοδο του Πλατέλλα
. Ο Αργεντινός ήταν ο παίκτης που ήταν δημιουργός σχεδόν όλων των ευκαιριών που δημιούργησε η ΑΕΚ, μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Βέροιας και έδειχνε πως είχε και τη διάθεση και τη δύναμη να δημιουργήσει και άλλες καταστάσεις. Μάλιστα, από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε, η Βέροια σταμάτησε να νιώθει την πίεση της Ένωσης, με αποτέλεσμα να αναθαρρύνει και να βγάλει περισσότερους παίκτες μπροστά, προσπαθώντας να πιέσει. Επίσης ο Σιμόες είναι ένας από τους λίγους παίκτες που κανονικά βγαίνουν μόνο όταν ζητούν αλλαγή.  Στην καθυστέρηση της ΑΕΚ να καθαρίσει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο και η κακή απόδοση του, νευρικού και με πολλά λάθη, Βάργκας, ο οποίος δεν έδωσε τα αναμενόμενα από τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο, αν και τελικά κατάφερε, όπως μας έχει… συστηθεί από πέρσι και στη χειρότερη μέρα του να μπορεί να σκοράρει. Ένα ακόμα στοιχείο που δεν εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, ούτε σε αυτό το παιχνίδι, είναι οι στατικές φάσεις. Φάουλ από καλά σημεία και κόρνερ, πέρασαν εντελώς ανεκμετάλλευτα (πολλά από αυτά ήταν… προπόνηση στον Λόπεζ), την στιγμή που η Ένωση έχει και καλούς εκτελεστές, αλλά και ίσως την καλύτερη… αεροπορία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πηγή: aek365.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ