2016-09-18 08:31:53
Φωτογραφία για Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference in Chief of Staff Session– MC/CS), στο Σπλιτ της Κροατίας.

Τα κύρια θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Συνόδου αφορούσαν:

Στην διαμόρφωση της διαδικασίας παροχής κατευθύνσεων σε στρατιωτικό επίπεδο για την υλοποίηση της Στρατηγικής Αντίληψης (Strategic Consept), όπως αυτή προκύπτει στο πολιτικό πεδίο.Στην εξέταση της αλληλεπίδρασης της Δομής Διοίκησης και της Δομής Δυνάμεων της Συμμαχίας σε σχέση με το διαμορφούμενο περιβάλλον ασφαλείας.Στην επισκόπηση της εξέλιξης των τρεχουσών επιχειρήσεων και δράσεων του ΝΑΤΟ καθώς και της περαιτέρω προοπτικής τους.  

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επαφές με όλους τους ομολόγους του καθώς και με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Commander, Europe-SACEUR), General Curtis M. Scaparrotti, τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Commander, Transformation-SACT) General Denis Mercier και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής (Chairman of the Military Committee-CMC) General  Petr Pavel.

ΠΗΓΗ: http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/5666-symmetochh-archhgoy-geetha-sth-synodo-stratiwtikhs-epitrophs-toy-nato.html
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ