2016-09-18 23:40:13
Φωτογραφία για Στο μάτι του κυκλώνα το Ορφανοτροφείο Βόλου
Στο μάτι του κυκλώνα το Ορφανοτροφείο Βόλου. Αναφορά- καταγγελία που απέστειλε ο παραιτηθείς πλέον ταμίας του Δ.Σ Κ. Κάβουρας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που θέτει υπό αμφισβήτηση την άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε πρόσφατα για το Ιδρυμα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας που με αφορμή καταγγελίες που είχαν γίνει για την προηγούμενη διοίκηση ζητά αναλυτικά στοιχεία, για μία σειρά από λειτουργίες του Ιδρύματος.

Στον απόηχο των αλληλοκατηγοριών που προηγήθηκαν μεταξύ των μελών της διοίκησης και του Δήμου Βόλου που ως εποπτεύουσα αρχή πήρε δημόσια θέση ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να γίνουν νέες εκλογές, χθες έγινε γνωστό ότι η διεύθυνση Υγιεινής και  Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εγείρει ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του Ιδρύματος, μετά από την αναφορά του παραιτηθέντα ταμία.


Ειδικότερα, σε υπηρεσιακό έγγραφο που εστάλη στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Υγιεινής και Πρόνοιας εμμέσως πλην σαφώς  επισημαίνει ότι κακώς δόθηκε άδεια λειτουργίας, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της και χωρίς να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις που υπάρχουν για τη λειτουργία του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την παρέμβαση της Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε Μαγνησίας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αγγελος Αγραφιώτης ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι και ενώσω βρίσκονταν στην Αθήνα.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αγραφιώτης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση συνιστά μία αρνητική εξέλιξη για το Ιδρυμα, υπό την έννοια ότι ουσιαστικά τίθεται σε αμφισβήτηση η άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του Ορφανοτροφείου. «Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως μπορεί να πιστεύουν εκείνοι που οδήγησαν την κατάσταση μέχρι εδώ. Η άδεια λειτουργίας του Ορφανοτροφείου εκδόθηκε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και κόπο και διαδικασίες που έγιναν για πρώτη φορά. Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι με αυτά που κάνουν να θέλουν να κλείσει το Ιδρυμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Επίσης ο κ. Αγραφιώτης έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα πλέον οι νομικοί του Ιδρύματος αφού ενημερωθούν για το σύνολο της έκθεσης που διαβίβασε η Διεύθυνση Υγιεινής στις υπηρεσίες του Δήμου, θα καθορίσουν το πλαίσιο που θα κινηθεί η Διοίκηση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε και με τον παραιτηθέντα ταμία Κων. Κάβουρα, τον οποίο κατονόμασε ως το μέλος που κατέθεσε την αναφορά ο κ. Αγραφιώτης. Ο κ. Κάβουρας επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος πριν από ενάμιση περίπου μήνα απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες στην οποία κατέγραφε, όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ διάφορα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Ορφανοτροφείου «προκειμένου να λάβουν γνώση οι αρμόδιοι» - όπως είπε- καθώς ήταν αδύνατη η συνεργασία του με τον κ. Αγραφιώτη.

Στοιχεία ζητούν και οι Επιθεωρητές

Τις τελευταίες μέρες εξάλλου στο Ιδρυμα εστάλη έγγραφο και από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης. Οι Επιθεωρητές ζητούν αναλυτικά στοιχεία για το προσωπικό, τον κανονισμό λειτουργίας του Ιδρύματος, την αξιοποίηση των ακινήτων κ.α.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ