2016-09-20 09:15:12
Φωτογραφία για Ήταν όλοι τους εκεί. Λαμπρή βράβευση των Ολυμπιονικών
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τους αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον περασμένο Αύγουστο. 

Οι 90 και πλέον αθλητές που ταξίδεψαν για το Ρίο, βραβεύτηκαν παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή στην αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου. Για εμπόδια που "ξεπεράσαμε" έκανε λόγο ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ για όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα μίλησε η Άννα Κορακάκη.

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες βραβεύτηκαν, ενώ παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρουσίασε τις προτάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου η εμφάνιση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, να έχει συνέχεια και μετά από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο. Την εκδήλωση που προέβαλε ζωντανά η ΕΡΤ, παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Ιωάννου και Πόπη Τσαπανίδου, ενώ χορηγός της ήταν η Stoiximan.gr.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, Βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, πρώην υπουργοί (Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Ιωαννίδης), ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια στη Μελβούρνη, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι.

Για "υποδειγματική συμπεριφορά των αθλητών και των συνοδών μας" έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής και συμπλήρωσε: "Ο αθλητισμός εκτός από ρεκόρ, επιδόσεις, έπαθλα παράγει πρότυπα και αξίες. Κορυφαίο στοιχείο για την ελληνική κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι οι διακρίσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει καμιά σκιά" και έκανε λόγο για "καθαρά μετάλλια".

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ