2016-09-20 16:24:14
Φωτογραφία για «Ο Πόλεμος μου – Η Ειρήνη μου» Ένα κοινωνικό μήνυμα της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS
Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου) δημιούργησε ένα βίντεο με τίτλο «Ο Πόλεμός μου - Η Ειρήνη μου» και περιεχόμενο ένα κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ειρήνη, το οποίο θα προβάλλεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 19 ως και τις 25 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους «Βακούρα», «Απόλλων» και «Κολοσσαίον», στα καταστήματα Movieland, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100) στο CityCenterGym και στα κομμωτήρια Excellence by Christine.

Παράλληλα, στους χώρους αυτούς θα φιλοξενηθούν και κουτιά με το λογότυπο της PRAKSIS, όπου θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται, ανώνυμα, να καταγράψει σε ειδικά διαμορφωμένα χαρτιά τον προσωπικό του «πόλεμο» και «ειρήνη». Μέρος από τις μαρτυρίες αυτές, καθώς και το βίντεο της εκδήλωσης, θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της PRAKSIS(www.praksis.gr).

Το περιεχόμενο του βίντεο φιλοδοξεί να καταδείξει ότι μόνο με την κατανόηση και το σεβασμό της θέσης μας, αλλά και της θέσης του άλλου, δημιουργείται ο απαραίτητος εσωτερικά χώρος για να επέλθει η ειρήνη. Γιατί αν αποτύχουμε να εγκαθιδρύσουμε πρώτα μέσα μας την ειρήνη, όσο ιδανικές και να είναι οι εξωτερικές συνθήκες, θα βρισκόμαστε στη μέση του πιο έντονου πολέμου.


Μερικοί άνθρωποι, έστω και προσωρινά, κατάφεραν να αποτελέσουν εξαίρεση και να αποδείξουν ότι ισχύει και το αντίστροφο. Ζώντας σε ''πολεμικές'' συνθήκες από την κοινωνία , η συνειδητοποίηση της ειρήνης ως μια εσωτερική δυναμική κατάσταση, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς μπορεί αυτή να έρθει από την καρδιά ενός ανθρώπου, στον κόσμο που τον περιβάλλει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ