2016-09-20 20:15:08
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφορτωθείς την κακή αναπνοή
Η κακή αναπνοή, που ιατρικά ονομάζεται δυσοσμία του στόματος, μπορεί να προκύψει από κακή στοματική υγεία, 

ενώ μπορεί να είναι ένα σημάδι άλλων προβλημάτων υγείας. 

Η κακή αναπνοή μπορεί, επίσης, να επιδεινωθεί από τα είδη των τροφίμων που καταναλώνουμε και από ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής μας.

Η οδοντίατρος Ada Cooper εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζεις και πως μπορείς να ξεφορτωθείς την κακή αναπνοή.

"Μη νομίζεις ότι το πρόβλημά σου θα εξαφανιστεί αν βουρτσίζεις τα δόντια σου 4 φορές την ημέρα", αναφέρει χαρακτηριστικά η οδοντίατρος.

Η ίδια εξηγεί στο βίντεο πως το λάθος που κάνουμε και δυσχεραίνει το πρόβλημα της κακής αναπνοής είναι ότι δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας το βράδυ. Το αποτέλεσμα είναι τα υπολείμματα φαγητού που έχουν εγκλωβιστεί στα δόντια να παραμένουν μέσα στο στόμα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτα, δίνοντας χρόνο στα βακτήρια να αναπτυχθούν και την άσχημη μυρωδιά να εξαπλώνεται στο εσωτερικό του στόματος.


Επίσης, όπως αποκαλύπτει το μυστικό είναι να βουρτσίζεις και τη γλώσσα, μαζί με τα δόντια, μιας και αποτελεί την αγαπημένη επιφάνεια των βακτηρίων.

Μια, ακόμη, σημαντική συμβουλή που δίνει η Dr. Ada Cooper είναι η σωστή ενυδάτωση. Όπως αναφέρει αν το στόμα στεγνώσει έχουμε λιγότερο σάλιο, δηλαδή λιγότερο φυσικό αντιβακτηριδιακό, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να παραμένουν στο στόμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, σημειώνει πως ο καφές, το αλκοόλ, το κάπνισμα και κάποια φάρμακα έχουν την τάση να στεγνώνουν το στόμα.

Τέλος, τονίζει πως αν η άσχημη αναπνοή επιμείνει τότε δεν αποτελεί ζήτημα υγιεινής, αλλά το πρόβλημα σχετίζεται με κάποια πάθηση του οργανισμού.

(ΠΗΓΗ: Businessinsider)
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ