2016-09-22 14:33:15
Φωτογραφία για Πάτρα: Αγριεύουν τα πνεύματα για τους πληστειριασμούς
Το ραντεβού είναι σταθερό εδώ και πολλούς μήνες. Κάθε Τετάρτη έξω από τα ειρηνοδικεία της χώρας, μέλη κινήσεων κατά των... πλειστηριασμών ακινήτων, φωνάζουν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και στέκονται εμπόδιο στην διεξαγωγή κάθε σχετικής διαδικασίας.

Χθες, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, οι πλειστηριασμοί επανήλθαν στο Ειρηνοδικείο Πάτρας, όπως και τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών και της ΕΚΠΟΙΖΩ. Το σκηνικό πάλι ίδιο, αλλά με την αστυνομική παρουσία αυτή την φορά να είναι πιο έντονη, με δύο περιπολικά και πέντε μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Από την άλλη πλευρά, περίπου 60 πολίτες που στάθηκαν μπροστά στην πόρτα του ειρηνοδικείου και για μια ακόμα φορά κατάφεραν να αναβάλουν τη διεξαγωγή έξι πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί, στην πλειοψηφία τους από τράπεζες.

Στην αρχή επικράτησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο, όμως οι αψιμαχίες περιορίστηκαν σε μερικά σπρωξίματα μπροστά από την πόρτα του ειρηνοδικείου και σε φραστικές αντιπαραθέσεις, Γράφει ο Σωτήρης Παπανδρέου στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


Δύο συμβολαιογράφοι και ένας δικαστικός επιμελητής που κατέφθασαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, αναγκάστηκαν να περιμένουν για μισή ώρα από την απέναντι πλευρά της Μαιζώνος και μετά αποχώρησαν, αφού σύμφωνα με τον νόμο, για να προχωρήσει ένας πλειστηριασμός και να είναι νόμιμος, θα πρέπει πρώτα να γίνει η κήρυξή του, στην ώρα και στο σημείο που έχει οριστεί από την σχετική πρόσκληση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΣΣΚΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΣΣΚΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ