2016-09-23 12:52:14
Φωτογραφία για Τα οφέλη του λεμονιού και της φλούδας του
Όλοι μας πετάμε κάθε φορά χωρίς να το πολυσκεφτούμε τις φλούδες λεμονιού στον κάδο των απορριμμάτων. Ωστόσο αν ακούσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η φλούδα του λεμονιού και το λεμόνι στο σώμα μας και ειδικά στα πόδια μας, είναι σίγουρο πως θα σταματήσουμε να το κάνουμε.

Μερικά από τα οφέλη γενικά του λεμονιού οφείλονται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες C, Α, Β1 και Β6 όπως επίσης και σε μαγνήσιο, βιοφλαβονοειδη, πηκτίνη, φολικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο. Ειδικά οι φλούδες λεμονιού περιέχουν τα μισά ευεργετικά συστατικά του λεμονιού. Λόγω όμως της πικρής της γεύσης οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο τον χυμό του φρούτου. Η φλούδα περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως έλαιο λεμονιού, σιτρονέλα, φυλλανδρένιο, βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, μηλικό οξύ, εσπερδίνη και πηκτίνες.

Η φλούδα λεμονιού έχει κάποια οφέλη σε όλο το σώμα του ατόμου και ειδικά στα πόδια. Τα αιθέρια έλαια που βρίσκονται στη φλούδα του λεμονιού έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και με την αντιφλεγμονώδη δράση μειώνουν σημαντικά την αίσθηση του πόνου.


Αν θέλετε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τις ευεργετικές ιδιότητες της φλούδας και να ανακουφιστείτε από τους πόνους στις αρθρώσεις προσπαθήστε να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές.

Υλικά

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 μεγάλα βιολογικά λεμόνια

Φύλλα από ευκάλυπτο

Ένα μικρό βάζο με καπάκι

Καθαρή γάζα

Προετοιμασία

Τοποθετείτε τις φλούδες των λεμονιών σε ένα βάζο και προσθέτετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφτούν πλήρως. Στη συνέχεια προσθέτετε τα φύλλα του ευκάλυπτου. Κλείνετε προσεκτικά το βάζο και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για δυο εβδομάδες.

Εφόσον περάσουν οι δυο εβδομάδες προσθέτετε λίγο από το θεραπευτικό μείγμα σε μια γάζα και την τοποθετείτε απευθείας πάνω στην περιοχή που πονάτε. Το καλύτερο είναι να εφαρμόζετε αυτήν τη θεραπεία βραδινές ώρες έτσι ώστε η αλοιφή να απορροφάται από το δέρμα σας όσο εσείς κοιμάστε.

Εκτός από την παραπάνω θεραπεία για τους πόνους στις αρθρώσεις μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα τσάι με φλούδα λεμονιού για να αποκτήσετε όλα τα οφέλη της και να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.

Υλικά

1 λίτρο νερό

Φλούδες από 2 λεμόνια και το χυμό τους

Μέλι (προαιρετικό)

Προετοιμασία

Ρίχνετε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τις φλούδες λεμονιού. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις αποσύρετε από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτετε το χυμό λεμόνι και το μέλι.

Τα οφέλη του τσαγιού με φλούδα λεμονιού

Ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων στα πόδια και τα χέρια

Μειώνει τις φλεγμονές και τα αέρια

Είναι φυσικός αποτοξινωτικός παράγοντας

Βοηθά στη ρύθμιση του pH του αίματος

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει ασθένειες

Ρίχνει την πίεση του αίματος

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος καταπολεμώντας την υπερβολική λιπαρότητα

Καταπολεμά τη δυσοσμία του στόματος

Είναι χαλαρωτικό

Οι φλούδες λεμονιού κάνουν καλό και στους κάλους και ρόζους που μπορεί να έχει κάποιος στα πόδια του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεφλουδίσετε ένα κομμάτι από την φλούδα του λεμονιού στο μέγεθος του δαχτύλου που έχει τον ρόζο .Πιέστε το με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και δέστε το πάνω στον ρόζο με έναν επίδεσμο. Κρατήστε τα πάντα στη θέση τους με μια καθαρή βαμβακερή κάλτσα και φορέστε το όλη νύχτα. Επαναλάβετε κάθε βράδυ και ο ρόζος θα φύγει.

Εκτός από τα παραπάνω το λεμόνι αλλά και η φλούδα του προσφέρουν πολλαπλά καλά στην υγεία του ανθρώπου.

Με λεμονόνερο ενισχύεται η πέψη και βελτιώνεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης το λεμόνι διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις αντιβακτηριακές ιδιότητες. Οι γαργάρες με λεμονόνερο ανακουφίζουν από τον πονόλεμο.

Πίνετε λεμονόνερο για να πάρετε περισσότερη βιταμίνη C και για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ο χυμός λεμονιού διαθέτει επίσης αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Οι γαργάρες με ζεστό λεμονόνερο βοηθούν την επούλωση των στοματικών ελκών.

Για να καταπραΰνετε το δέρμα σας από εξανθήματα εντόμων βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε λίγο χυμό και απλώστε τον σε εξανθήματα, αλλά και σε περιπτώσεις τσιμπημάτων εντόμων ο χυμός λεμονιού έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά χρήσιμος στην μείωση του πρηξίματος και του κνησμού.

Τέλος ο χυμός λεμονιού μπορεί να συμβάλει και στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων αφού τα διασπούν και βοηθούν στην ανάρρωση.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάμε αυτά που μας δίνονται από την φύση, γιατί πάντα μπορούν να μας κάνουν πολύ καλό και να ωφελήσουν την υγεία μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ