2016-09-23 14:52:05
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: 6χρονος παρακαλεί τον Ομπάμα να φέρει τον μικρό Ομράν στις ΗΠΑ [photos+video]
«Θα μας μάθει μια ξένη γλώσσα κι εμείς θα του μάθουμε αγγλικά», γράφει - Δείτε βίντεο Οι «μεγάλοι» θα συζητούσαν τεχνικά ζητήματα. Πώς θα φτάσει το αγόρι από τη Συρία στις ΗΠΑ; Μέσω νόμιμης οδού; Μέσω παράνομης; Τι διαβατήριο θα είχε, αν είχε; Πώς θα τον ονόμαζαν άραγε; Παράνομο μετανάστη; Λαθρομετανάστη; Παράτυπο μετανάστη; Πρόσφυγα;

Στον 6χρονο Alex από τις ΗΠΑ όλα αυτά είναι άγνωστα. Τα λύνει με μια απλή φράση, καλώντας τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο απευθύνει την επιστολή του, να παρκάρει «στο γκαράζ μας ή στο δρόμο» και να φέρει τον μικρό Ομράν, το αγόρι από τη Συρία που αποτέλεσε το πιο σοκαριστικό πρόσωπο του πολέμου, μαζί με τον Αϊλάν, στις ΗΠΑ. Όλα τα ενδιάμεσα, χαρακτηρισμοί, διαδικασίες, κανονισμοί, δεν αφορούν το αγόρι: «θα είμαστε η οικογένειά του, θα είναι αδελφός μας», γράφει. Τόσο απλά.

Την Τετάρτη το βράδυ ο Ομπάμα πόσταρε στο Facebook το βίντεο με τον Alex να διαβάσει δυνατά το γράμμα του και μέσα σε μία μέρα το είδαν περισσότεροι από 13 εκατ. άνθρωποι.


«Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα, θυμάσαι το αγόρι που μπήκε σε ένα ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείς σε παρακαλώ να πας να το πάρεις και να το φέρεις σπίτι μας;», γράφει ο 6χρονος που, διατηρώντας ακόμα την αθωότητά του, βλέπει τα παιδιά απλώς ως παιδιά.

«Αυτά είναι τα λόγια ενός 6χρονου, ενός μικρού παιδιού που δεν έχει μάθει να είναι κυνικός ή καχύποπτος ή να φοβάται τους άλλους ανθρώπους λόγω του από πού έρχονται ή της εικόνας τους ή του πώς προσεύχονται», έγραψε ο Ομπάμα, «όλοι μπορούμε να μάθουμε από τον Alex».
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ