2016-09-24 01:36:13
Φωτογραφία για «Τρέχουμε για τον Διαβήτη» στον Εθνικό Κήπο!
Με κεντρικό μήνυμα «Ο γύρος του Εθνικού Κήπου – Τρέχουμε για το Διαβήτη», ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών ξεκινάει ενημερωτική καμπάνια για τον σακχαρώδη διαβήτη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση για τον ρόλο της άσκησης στους πάσχοντες από τη νόσο -και όχι μόνο.

Η διαδραστική εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιηείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στον Εθνικό Κήπο, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, παρουσία εξειδικευμένου γιατρού. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου.

«Βιώνοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας με τον διαβήτη και ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, και στηριζόμενοι πάντα στον κεντρικό μας στόχο ενημέρωση-γνώση-εκπαίδευση, πραγματοποιούμε τη δράση αυτή, η οποία δεν απευθύνεται μόνο στα άτομα με ΣΔ, αλλά αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για το τι είναι ο διαβήτης, πώς μπορούμε να τον αποφύγουμε  και μάλιστα με τον πιο απλό και ανέξoδο τρόπο: την άσκηση» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών.


Η άσκηση, εκτός από τα οφέλη της στη διατήρηση της υγείας μας γενικότερα, έχει πολλά να προσφέρει και σε κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο διαβήτης. Τα οφέλη της άσκησης αφορούν όχι μόνο την καλύτερη αντιμετώπιση ή την καθυστέρηση της εμφάνισης της νόσου, αλλά και στην πρόληψή της.

«Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει ραγδαία αύξηση παγκοσμίως, ο οποίος συνδέεται και με την έλλειψη της άσκησης και την παχυσαρκία (ΤΥΠΟΥ 2) και για τον ΤΥΠΟ 1 ΣΔ η άσκηση αποτελεί θεραπευτικό μέρος της αγωγής  και πάντα με τη συνεργασία και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού».

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ)

Ο ΣΥΝΕΔ ιδρύθηκε το 1997, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Είναι σωματείο που έχει μέλη του άτομα με ΣΔ νέα σε ηλικία αλλά και άτομα με πρόσφατα διαγνωσμένο διαβήτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ