2016-09-24 15:24:40
Φωτογραφία για Γυναίκες...φωτιά. Ιστορίες γυναικών που έκαψαν τους συζύγους τους
Τραγικές ιστορίες γαμήλιας… ανάφλεξης Πολλά περιστατικά με γυναίκες που παρέδωσαν στην πυρά τα στεφάνια τους έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και οι λόγοι ποικίλουν αποφασιστικά.

Κάποιες φορές είναι η παχυλή ασφάλεια ζωής του συζύγου που τον μετατρέπει σε εύφλεκτο υλικό στα χέρια της μοχθηρής συζύγου.

Άλλες φορές είναι τα καμώματά του στα ξένα κρεβάτια που επιφέρουν την εγκληματική οργή της νόμιμης γυναίκας, κάνοντας την εκδίκηση ένα πιάτο που τρώγεται φλαμπέ.

Άλλοτε πάλι η σύζυγος είναι θύμα κακοποίησης και εκμετάλλευσης που δεν μπορεί να αντέξει άλλο την κακομεταχείριση και την καθημερινή βία, όταν τα περισσότερα δικαστήρια θα της αναγνώριζαν κάποια ελαφρυντικά για την κατακριτέα πράξη.

Παρά την αφθονία των λόγων όμως, η ίδια η πράξη παραμένει ειδεχθής και σκαρφαλώνει αναγκαστικά στα σκανδαλοθηρικά πρωτοσέλιδα του κόσμου Η γυναίκα του πάστορα


Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η Μέρι Άτα και ο σύζυγός της, πάστορας Ντάρλινγκτον Άτα, περνούσαν ένα ήσυχο απόγευμα στο σπίτι τους σε κωμόπολη της Νιγηρίας. Τότε, «την ώρα που επιδιδόταν σε πράξεις σεξουαλικής ευχαρίστησης με τον σύζυγό της», όπως το έθεσε κομψά τοπική εφημερίδα, χτύπησε το τηλέφωνο και τα χάλασε όλα.

Κι αυτό γιατί στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η ερωμένη του πάστορα, η οποία ανάγκασε την κυρία Άτα να πεταχτεί μέχρι την κουζίνα και να επιστρέψει με δυο πράγματα στα χέρια της: φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαχαίρι! Αφού πέταξε το πιπέρι στα μάτια του κυρίου, έμπηξε το μαχαίρι στον λαιμό του. Και καλού κακού, την ώρα που αιμορραγούσε ακατάσχετα, τον παρέδωσε και στις φλόγες.

Ο ιερωμένος πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο και η μαινάδα καταδικάστηκε το 2016 σε θάνατο διά απαγχονισμού. «Είθε ο Κύριος να λυπηθεί την ψυχή σου», έσπευσε να σημειώσει ο δικαστής την ώρα που διάβαζε την καταδικαστική ετυμηγορία…

Το φλεγόμενο κρεβάτι

Η ιστορία της Φρανσίν Χιουζ είναι μια ιστορία απελπισίας και απόγνωσης που έπαιξε τον δικό της ρόλο στην ευαισθητοποίηση του αμερικανικού κοινού σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Είμαστε στα 1977 όταν η γυναίκα αποφάσισε ότι αυτός ήταν ο τελευταίος ξυλοδαρμός της, η τελευταία ποτέ κακοποίησή της από τον αχαρακτήριστο μπεκρή σύζυγό της, Τζέιμς.

Κατέβηκε λοιπόν στο γκαράζ, πήρε λίγη βενζίνη και τύλιξε κατόπιν το κρεβάτι στις φλόγες. Το κρεβάτι που κοιμόταν ο μέθυσος Τζέιμς σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Κατόπιν πήρε τα παιδιά της, τα έβαλε στο αμάξι και πετάχτηκε μέχρι το αστυνομικό τμήμα για να ομολογήσει.

Η γυναίκα που υπέμενε χρόνια και χρόνια ενδοοικογενειακής βίας μέχρι να στραφεί κατά του δυνάστη της δίχασε το αμερικανικό κοινό. Βλέπετε όλοι ήξεραν τι τραβούσε και κανείς δεν μιλούσε ή έκανε κάτι. Ακόμα και η αστυνομία, που είχε προσκληθεί τόσες και τόσες φορές για να τη σώσει από τα χέρια του. Η Φρανσίν πήρε κάποια στιγμή την κατάσταση στα δικά της χέρια, κι αυτό ήταν όλο.

Και βέβαια αθωώθηκε στο δικαστήριο, σε μια εποχή που ήταν μάλιστα αδιανόητο να τη γλιτώσεις από φόνο εκ προ μελέτης! Η ιστορία της έγινε βιβλίο και ταινία το 1984 με τη Φάρα Φόσετ, η οποία έμελλε να πυροδοτήσει ένα εξίσου τραγικό γεγονός: ένας θεατής κατατρομοκρατήθηκε τόσο από την ιστορία που επιστρέφοντας από το σινεμά έκαψε τη γυναίκα του την ώρα που κοιμόταν. Το έκανε είπε για να την προλάβει…

Η σπιτική ναπάλμ

Ήταν το 1989 όταν η Κιραντζίτ Αλουάλια σκότωσε τον βάναυσο και μοχθηρό σύζυγό της Ντίπακ, ο οποίος το είχε συνήθειο να την κακοποιεί βάρβαρα και να τη βιάζει. Η γυναίκα υπέμεινε το μαρτύριο για δέκα χρόνια, όταν και αποφάσισε να δώσει ένα αιφνίδιο τέλος σε όλο αυτό.

Ανέμειξε καυστική σόδα (υδροξείδιο του νατρίου) με βενζίνη και παρέδωσε το κρεβάτι που κοιμόταν ο άντρας της στην πυρά. Ο σύζυγος κατέληξε από τα τραύματά του λίγες μέρες αργότερα. Το μείγμα που είχε παρασκευάσει η Κιραντζίτ ήταν ουσιαστικά το περιεχόμενο της βόμβας ναπάλμ, απ’ όπου προήλθε και το παρατσούκλι που έσπευσε να της κολλήσει ο βρετανικός Τύπος.

Η γυναίκα καταδικάστηκε στα γρήγορα για φόνο εκ προ μελέτης και έφαγε ισόβια από το δικαστήριο του Σάσεξ της Αγγλίας. Το 1992 ωστόσο, χάρη στη γιγαντιαία εκστρατεία συλλόγου κακοποιημένων γυναικών, η υπόθεσή της έφτασε στο εφετείο, το οποίο την άφησε τελικά ελεύθερη.

Η ιστορία της πυροδότησε βιβλία και ταινίες και λειτούργησε καταλυτικά στην αλλαγή του Δικαίου για την ενδοοικογενειακή βία στη Βρετανία. Μέχρι βραβείο πήρε το 2001, γράφοντας κατόπιν την αυτοβιογραφία της…

Η ηθοποιός που ενσάρκωσε τον νοσηρό εαυτό της

Η Λίντια Ετσεβαρία ήταν μια γνωστή ηθοποιός του Πουέρτο Ρίκο που παντρεύτηκε τον γνωστό παραγωγό Λούις Βιγκορό το 1960. Οι δυο τους ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα ζευγάρια της χώρας στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, μέχρι τον Ιανουάριο του 1983 τουλάχιστον, όταν ο σύζυγος βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του.

Την προηγούμενη χρονιά, ο παραγωγός κυκλοφορούσε δημοσίως με ένα μοντέλο στο πλευρό του και δεν νοιαζόταν για τις κακές γλώσσες. Το 1984 η Ετσεβαρία κατηγορήθηκε για τον φόνο του συζύγου της και το 1986 βγήκε η ετυμηγορία που την καταδίκαζε σε κάθειρξη 208 ετών!

Η απόφαση ακυρώθηκε δικαστικά μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών και κατακραυγής έπειτα από 13 χρόνια, όταν η ηθοποιός επέστρεψε στο σπίτι της με μερικούς περιοριστικούς όρους πάνω από το κεφάλι της. Η Ετσεβαρία γύρισε στη δουλειά της, παίζοντας σε σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις, λες και τίποτα δεν είχε συμβεί εντωμεταξύ. Ακόμα και ρόλο γυναίκας που καταδικάστηκε για τον φόνο του συζύγου της δέχτηκε να παίξει!

Όπως αποκαλύφθηκε, η ηθοποιός ενορχήστρωσε μεν τον φόνο του συζύγου της, αλλά δεν εκτέλεσε η ίδια το φονικό. Είχε προσλάβει δυο πληρωμένους δολοφόνους γι’ αυτό, οι οποίοι απήγαγαν τον παραγωγό, τον έκλεισαν στο πορτ μπαγκάζ και έκαψαν κατόπιν το αυτοκίνητο…

Η απόπειρα καψίματος ανθρώπινου μέλους που πήγε ολότελα στραβά

Τον Δεκέμβριο του 2008 μια γυναίκα από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας σκαρφάλωσε στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα όταν παρέδωσε στην πυρά το μόριο του συζύγου της. Βλέπετε ο αξιωματικός του Ναυτικού, Σατίς Ναραγιάν, διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό, κάτι που όταν έμαθε η σύζυγός του Ρατζίνι δεν ενέκρινε καθόλου. Κι έτσι αποφάσισε να τον τιμωρήσει για την απιστία του.

Η τιμωρία περιλάμβανε μεθυλιωμένο αλκοόλ και σπίρτα, τα οποία στράφηκαν κατά του πέους του αξιωματικού, με τον οποίο ήταν παντρεμένη η Ρατζίνι εδώ και 24 χρόνια. Ο Σατίς κοιμόταν την ώρα της ανάφλεξης και ξύπνησε με αφόρητους πόνους στη βουβωνική του χώρα. Προσπάθησε να απαλλαγεί από τις πύρινες γλώσσες που έκαιγαν τη σάρκα του, αν και αυτό εξάπλωσε τη φωτιά σε όλο το δωμάτιο.

Ο άντρας βγήκε από το φριχτό περιστατικό με βαρύτατα εγκαύματα στα 3/4 του σώματός του. Η σύζυγος ένιωσε αμέσως τύψεις και προσπάθησε λέει να σώσει τον Σατίς από την πύρινη κόλαση που η ίδια είχε προκαλέσει. «Μόνο το πέος του ήθελα να κάψω, δεν ήθελα να συμβεί όλο αυτό», δήλωσε η ίδια είκοσι μέρες αργότερα, όταν ο σύζυγος πέθανε από τα τραύματά του.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ