2016-09-24 17:45:26
Φωτογραφία για Το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου περνούν στο Υπερταμείο
Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή στην Πάτρα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Πιτσιόρλας, θα περάσουν σύντομα στο Υπερταμείο, όπως και όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας έχει συνταχθεί μία μελέτη – εισήγηση – πρόταση για την προοπτική τους τα επόμενα χρόνια και με βάση αυτή την μελέτη οι 10 Οργανισμοί Λιμένος να περάσουν στο υπερταμείο που δημιουργείται τώρα».

«Η λογική του υπερταμείου είναι διαφορετική, είναι μια προοπτική αξιοποίησης και ανάπτυξης σε βάθος χρόνου» επομένως, συνέχισε, «θα συζητήσουμε τις προοπτικές όλων των λιμανιών και θα συζητήσουμε όλες τις πιθανές παραλλαγές και τα σενάρια».

Υπογράμμισε ότι η κεντρική ιδέα «δεν είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε κάποιου είδους παραχώρηση». Η κεντρική ιδέα πρόσθεσε, είναι «να οργανώσουμε την αξιοποίηση των λιμανιών και να οργανώσουμε το πώς, με τις δικές μας δυνάμεις, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες αυτών των λιμανιών». Προφανώς, όπως υπογράμμισε, «στην πορεία αυτή θα συζητήσουμε και σενάρια εναλλακτικών λύσεων σε επιμέρους θέματα, αλλά δεν υπάρχει κανένα πλάνο ιδιωτικοποιήσεων για τα 10 αυτά λιμάνια».


Για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Όσον αφορά στα περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι «σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα 14 αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στην Fraport και τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όπως προέβλεπε από την αρχή το σχέδιο».

Για τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ είπε, ότι «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, εμείς θα έχουμε από την πλευρά μας έτοιμη μια μελέτη- πρόταση για την προοπτική τους και θα μεταφερθούν και αυτά στο υπερταμείο».

Επίσης ανέφερε, ότι «περιμένουμε την ολοκλήρωση της συγκρότησης του υπερταμείου, για να μεταφερθούν τα υπόλοιπα λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ παράλληλα επεξεργαζόμαστε μία πρόταση με πολλές παραλλαγές για την αξιοποίηση των αεροδρομίων».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ