2016-09-26 06:03:16
Φωτογραφία για Ντόρα Μπακογιάννη: Το απόλυτο φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, εξαπολύει η Ντόρα Μπακογιάννη. «Είναι νομοτελειακή η κατάργησή του. Εμείς θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα», δηλώνει η βουλευτής Α’ Αθηνών, στη συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Η πρώην υπουργός επισημαίνει ότι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης ήταν «μέσω των τηλεοπτικών αδειών να κατασκευάσει έναν φιλικό προς εκείνη τηλεοπτικό σταθμό και γι’ αυτό χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα. Ο δεύτερος ήταν να δείξει ότι μάχεται τη διαπλοκή. Και στους δύο στόχους της απέτυχε παταγωδώς». Μάλιστα, σημειώνει ότι στη συνείδηση των πολιτών ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει.

Αν κάνατε ένα σύντομο απολογισμό, με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, τι θα επισημαίνατε;

Είναι θλιβερό που η Ελλάδα έχει παραμείνει ουραγός, πίσω απ’ όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν παρόμοια κρίση. Ενα χρόνο μετά έχουμε μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να παραπαίει, που υπονομεύει κάθε επενδυτική προσπάθεια, που δεν μπορεί να προχωρήσει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, μια κυβέρνηση της οποίας η διαχειριστική ανικανότητα σε όλα τα θέματα, από την οικονομία έως και το προσφυγικό, είναι παροιμιώδης.


Η Νέα Δημοκρατία ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Είναι όμως εύκολη η κατάργησή του, εφόσον η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί;

Είναι νομοτελειακή η κατάργησή του και, για να είμαστε ξεκάθαροι, η Νέα Δημοκρατία το δήλωσε αυτό πριν αρχίσει ο διαγωνισμός. Εμείς θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα. Τις άδειες τις δίνει η αρμόδια Αρχή, δηλαδή το ΕΣΡ, όχι ο υπουργός Επικρατείας.

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η υπόθεση Καλογρίτσα, το πόθεν έσχες και η σχέση του με κυβερνητικά στελέχη. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

H μάχη κατά της διαπλοκής, η οποία ξεκίνησε από το 1993, όταν για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο όρος, είναι μια δύσκολη μάχη και ήταν νίκη του πολιτικού συστήματος η αλλαγή του Συντάγματος και η θεσμοθέτηση του ΕΣΡ ως αρμόδιας Αρχής για την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Η πρακτική της κυβέρνησης έχει πείσει μέχρι και τον τελευταίο Ελληνα ότι ο στόχος της δεν ήταν ούτε η μάχη κατά της διαπλοκής ούτε η ορθή αδειοδότηση, που πράγματι ήταν αναγκαία. Στην πραγματικότητα είχε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν, μέσω των τηλεοπτικών αδειών, να κατασκευάσει έναν φιλικό προς εκείνη τηλεοπτικό σταθμό και γι’ αυτό χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα. Ο δεύτερος ήταν να δείξει ότι μάχεται τη διαπλοκή. Και στους δύο στόχους της απέτυχε παταγωδώς. Πρόκειται για το απόλυτο φιάσκο, το οποίο μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ