2016-09-26 09:00:27
Φωτογραφία για Γιατροί ΠΕΔΥ: Επαναπροσλάβετε τώρα τους απολυμένους! Τι αποφάσισε το υπ.Υγείας
Δευτέρα 26 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Την επαναπρόσληψη των γιατρών του ΠΕΔΥ που είχαν απολυθεί επί Άδωνι Γεωργιάδη ζητά η Ομοσπονδία του κλάδου.

Ειδικότερα μετά την επίσημη γνωστοποίηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι από το 2017 σκοπεύει να ξεκινήσει το νέο ΠΕΔΥ που θα ξεκινήσει με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι γιατροί του ΠΕΔΥ ζητούν να επαναπροσληφθούν όσοι είχαν απομακρυνθεί με το εκβιαστικό δίλλημα της προηγούμενης κυβέρνησης το 2014. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας σε κάθε γειτονιά! Πως θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Όλο το σχέδιο»

Ωστόσο η κυβέρνηση δε φαίνεται να σκοπεύει αν τους επαναπροσλάβει καθότι με βάση όλα τα σημερινά της σχέδια, το νέο ΠΕΔΥ με τις ΤΟΜΥ, θα «στηθεί» χωρίς τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που είχαν απολυθεί.

Αρχικά αναμένεται να αξιοποιηθούν περίπου 3000 άτομα. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει το σχέδιο για τη στελέχωση: «Πως θα στελεχωθούν οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ!»


Όμως αξιοσημείωτο είναι πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΠΕΔΥ Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος να σημειωθεί ότι προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να επαναπροσλάβει τους γιατρούς που απομακρύνθηκαν από Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη των γιατρών του ΠΕΔΥ προεκλογικά.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Ψυχάρης: «Υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων γιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Η κυβέρνηση πρέπει να επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους με το νόμο Γεωργιάδη για να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Η Ομοσπονδία δε θα ανεχτεί την περαιτέρω υποβάθμιση των υπαρχουσών δομών και πολυϊατρείων» και συμπληρώνει εμφατικά ο κ.Ψυχάρης: «Η Υγεία έχει ανάγκη από όραμα και χρηματοδότηση και όχι από πειράματα που παραπέμπουν σε παλαιότερα ευρωπαϊκά πρότυπα περασμένων δεκαετιών».

Να σημειωθεί πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό στον κλάδο όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr πως δεν μπορείσε αυτή τη φάση να επαναπροσλάβει τους γιατρούς καθότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις από την τρόικα.

Και βέβαια όσοι μείνουν στο σύστημα έχουν δεν έχουν κερδίσει στα δικαστήρια, θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Διαβάστε ΕΔΩ την τελευταία ρύθμιση: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν».

Βέβαια οι γιατροί του ΠΕΔΥ δε φαίνεται πως θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη πραγματοποιούν συνεχείς γενικές συνελεύσεις και συναντήσεις προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση και να επαναπροσληφθούν όσοι είχαν μείνει εκτός.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η «μάχη» της Ψυχικής Υγείας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η «μάχη» της Ψυχικής Υγείας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ