2012-05-17 15:32:04
Φωτογραφία για Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου Περιφέρειας Κρήτης στο Δήμο Χανίων
Στο Δήμο Χανίων θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης από την Δευτέρα 21 Μάιου έως την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012.

«Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη του καρκίνου και σε αυτή την εκστρατεία της Περιφέρειας συνεργαζόμαστε με δήμους και άλλους φορείς. Η κινητή μονάδα από την Δευτέρα και για 10 ημέρες θα βρίσκεται στο δήμο Χανίων», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε συνάντηση του στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη.

Οι γυναίκες, που θα επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν από το προσωπικό του Δήμου αναφορικά με την ημερομηνία της εξέτασης, ενώ είναι απαραίτητο εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις, που αφορούν το μαστό, να τις έχουν μαζί τους.

Ο επικεφαλής ιατρός της κινητής Μονάδας του Μαστογράφου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης υπηρετώντας το όραμα τις αξίες και τους πολίτες της, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την εκστρατεία πρόληψης επιλέγοντας καταρχήν την πρόληψη καρκίνου του μαστού. Την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Κρήτης έχουν αγκαλιάσει οι Δήμοι, φορείς, σύλλογοι αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Κρήτης, αναδεικνύοντας έτσι την ανάγκη για τέτοιου είδους παρεμβάσεις».


Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης ανέφερε ότι «μέσω της διενέργειας δωρεάν εξέτασης μαστογραφίας δίνουμε προτεραιότητα στην εξέταση γυναικών με μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών και άλλων φραγμών. Καλώ, λοιπόν, όσες γυναίκες το επιθυμούν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς είναι στο χέρι τους να προλάβουν, να μάθουν, να επωφεληθούν για το καλύτερο αγαθό: την υγεία τους».

Ειδικότερα, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιήσει το εξής πρόγραμμα επισκέψεων:

. Δευτέρα 21/5 έως και Πέμπτη 24/5: Νεώρια, Παλιό Λιμάνι.

. Παρασκευή 25/5, Δευτέρα 28/5: Νέο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ, 28213 41425).

. Τρίτη 29/5, Τετάρτη 30/5: Κουνουπιδιανά, (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ, 28210 09030).

. Πέμπτη 31/5 και Παρασκευή 1/6: Δαράτσο (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΔΑΡΑΤΣΟΥ, 28210 93225).

Σύμφωνα με το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου Χανίων η επιλογή των γυναικών, που θα υποβληθούν σε εξέταση μαστογραφίας, θα γίνει από τις κοινωνικές δομές, που διαθέτει ο Δήμος, ενώ τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι:

. Ηλικία: 40-70 ετών.

. Οικογενειακό ιστορικό, που αφορά κυρίως το μαστό.

. Αποκλείονται οι γυναίκες: α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β)μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ) γυναίκες, που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ