2016-09-29 17:51:06
Φωτογραφία για Στον εισαγγελέα η υπόθεση με τα σκοτωμένα κρι - κρι!
Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται από σήμερα η υπόθεση με τους κυνηγούς που ποζάρουν... δίπλα σε σκοτωμένα κρι-κρι σε φωτογραφίες που οι ίδιοι έχουν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση με τους ...περήφανους θηρευτές των αγριμιών ερευνάται από τη δικαιοσύνη μετά και την καταγγελία στην οποία προέβησαν το Σωματείο "Ζωόφιλη Δράση" από κοινού με το ΕΚΠΑΖ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου κ. Παπαδόπουλου το σημείο στο οποίο ποζάρουν οι κυνηγοί είναι χωρίς αμφιβολία  η Ντία.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως μέχρι και πριν μια πενταετία είχε δοθεί άδεια κυνηγιού στη Ντία καθώς στο νησί υπήρχαν πολλά ημίαιμα κρι-κρι τα οποία έπρεπε να εκλείψουν.

Έτσι οι αρχές τώρα ερευνούν το πότε τραβήχτηκαν οι σοκαριστικές φωτογραφίες και κατά πόσο είχε δοθεί άδεια στα συγκεκριμένα άτομα να κυνηγούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη περίοδο.


Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπολος η νομιμότητα δεν έγκειται μόνο στον αν είχαν άδεια οι συγκεκριμένοι κυνηγοί αλλά και στο κατά πόσο ο αριθμός των ζώων που σκότωσαν συνάδει με την σχετική οδηγία της εκάστοτε κυνηγετικής περιόδου.

Πάντως σύμφωνα μια πρώτη εκτίμηση ειδικών του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριω Ζώων τα ζώα είναι κρι-κρι και όχι ημίαιμα.

Οι Εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη τονίζουν πως η καταγγελία δεν αφορά μόνο στην προστασία του αγριοκάτσικου της Κρήτης, αλλά και στην ανάρτηση αυτών και αντίστοιχων σοκαριστικών φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά δε στους συγκεκριμένους κυνηγούς δεν είναι η πρώτη φορά που ανεβάζουν τέτοιες φωτογραφίες καθώς στο προφίλ τους υπάρχουν πολλές ακόμη.

Σε μια από αυτές μάλιστα έχουν βάλει ένα μικρό παιδάκι να ποζάρει δίπλα σε σκοτωμένους λαγούς, ο αριθμός των οποίων κανει τους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ να πιστέυουν πως οι "περήφανοι" κυνηγοί έχουν παρανομήσει αρκετές φορές.

Παράνομοι ή νόμιμοι οι κυνηγοί αναμένεται να διωχθούν, καθώς σύμφωνα και με τον κ. Παπαδόπουλο η ανάρτηση θηραμάτων στο διαδίκτυο είναι παράνομη και διώκεται από το νόμο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ