2016-09-30 14:41:09
Φωτογραφία για Κύπρος: Παρέλαβαν σκάφη €2 εκατ. με καμένες μηχανές
Η Λιμενική Αστυνομία αγόρασε τέσσερα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη κόστους €2 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) αλλά οι μηχανές των δύο αχρηστεύτηκαν προτού καλά-καλά ριχθούν στη θάλασσα, ενώ εντοπίστηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα, κάτι το οποίο οδήγησε τον Γενικό Ελεγκτή να ζητήσει εξηγήσεις για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την προμήθεια των σκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μηχανή του ενός τέθηκε ουσιαστικά εκτός «μάχης» δεκαπέντε μέρες μετά την παραλαβή του σκάφους ενώ η μηχανή δεύτερου σκάφους ετέθη εκτός λειτουργίας πεντέμισι μήνες μετά την παραλαβή. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αν αναλογιστεί κανείς, πως προβλήματα παρουσιάστηκαν σε δύο από τα σκάφη, στη χώρα κατασκευής τους (κατά τη διάρκεια της δοκιμής τους) προτού καν παραληφθούν.

Ο Γενικός Ελεγκτής εγείρει και θέμα ποιότητας του εξοπλισμού ενώ καυτηριάζει το γεγονός ότι τα σκάφη παρελήφθησαν άνευ όρων. Διερωτάται δε, ποια άλλα προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν μετά τη λήξη της εγγύησης, όταν παρουσιάστηκαν τέτοιας μορφής προβλήματα από τις πρώτες μέρες της παραλαβής τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ