2016-09-30 14:38:12
Φωτογραφία για Υπόθεση Μπεν: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΘΡΙΛΕΡ των ερευνών
Ανατροπή στο θρίλερ των ερευνών για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν έφερε η ανακάλυψη εντός νεκροταφείου 2000 ετών στο χωράφι όπου ενδέχεται να έχει θαφτεί το παιδί εδώ και 25 χρόνια, από την ημέρα της εξαφάνισής του τον Ιούλιο του 1991 Με απόφαση της ανακρίτριας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σταματούν οι έρευνες στο συγκεκριμένο χωράφι. Μετά από εντολή της, ο εκσκαφέας δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες στο χώρο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι που ήρθαν στο φως μόλις η μπουλντόζα έφτασε σε βάθος 30 εκατοστών. Αρχαιολόγοι, Έλληνες και Βρετανοί, εξέτασαν τα ευρήματα και κατέληξαν στο πρώτο συμπέρασμα πως οι τάφοι είναι ρωμαϊκής εποχής, τουλάχιστον 1.500 – 2.000 ετών. Μάλιστα, έχουν βρεθεί και τέσσερις σκελετοί.

Το πρωί της Παρασκευής (30.09.2016) η ανακρίτρια βρέθηκε στο χώρο και μετά από λίγη ώρα έδωσε εντολή να σταματήσουν άμεσα οι έρευνες. Και δεν σταματούν μόνο στο σημείο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι αλλά σε όλο το χωράφι όπου από την περασμένη Δευτέρα (26.09.2016) έχουν ξεκινήσει οι έρευνες οι Βρετανοί αστυνομικοί.


Η απόφαση της ανακρίτριας είναι προσωρινή. Έλληνες αρχαιολόγοι θα κληθούν να δουν το σημείο και αν μπορούν να το περιφράξουν ώστε να συνεχιστεί η έρευνα. Δεν αποκλείεται όμως στο ίδιο χωράφι να υπάρχουν κι άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Μετά την απρόσμενη εξέλιξη με τον εντοπισμό του αρχαίου νεκροταφείου και την απόφαση της ανακρίτριας, οι Βρετανοί ερευνητές θα μετακινηθούν πλέον στο δεύτερο χωράφι που έχει υποδείξει ο μάρτυρας. Το δεύτερο χωράφι είναι στην πίσω πλευρά της έκτασης όπου γίνονταν μέχρι σήμερα οι έρευνες.

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής (30.09.2016) ο ιδιοκτήτης του χωραφιού όπου γίνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν, επικοινώνησε με τον επικεφαλής των Βρετανών αξιωματικών για να ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες. Νωρίτερα είχε δηλώσει στη Mirror: «Έδωσα άδεια για τις εκσκαφές και έκοψαν δέντρα γιατί ήθελα να βοηθήσω. Αλλά αυτή είναι η μόνη γη που έχω. Οπότε πρέπει να τους πω να σταματήσουν».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ