2016-10-01 17:44:06
Φωτογραφία για Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό την Κυριακή με την ΑΕΚ
Αλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ο Πάουλο Μπέντο ήταν κατηγοματικός στις δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι ενόψει του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με την Ένωση: «Ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Ολυμπιακός, είναι συνηθισμένος να ζει σε συνθήκες πίεσης. Γιατί υπάρχει πάντα η απαίτηση για νίκες σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Πραγματικά αυτή τη στιγμή έχουμε την απαίτηση για τη νίκη την Κυριακή. Αυτό μας δημιουργεί πίεση, η οποία είναι θετική. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα, μετά από τις δύο συνεχόμενες ήττες. Όμως, το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τη σωστή αντίδραση την οποία δείξαμε χθες».

Συνέχισε ο Πορτογάλος: «Παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, δείξαμε πως είχαμε μία σωστή αντίδραση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της Κυριακής. Επιστρέψαμε σε μία καλή εμφάνιση. Δείξαμε ότι μπορέσαμε να κατανοήσουμε την ιδέα του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος
. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί. Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα που θα παίζουμε με συγκεκριμένο χαρακτήρα. Και θέλουμε να διατηρούμε αυτό το χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Είναι προφανές πως το παιχνίδι της Κυριακής απαιτεί ποιότητα. Απαιτεί συγκέντρωση και ένα υψηλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις κάτι και είσαι μακριά αν δεν το πιστεύεις. Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε».

Αναφερόμενος στην ΑΕΚ μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Σα μειονέκτημα είναι το γεγονός πως εμείς σε σχέση με τον αντίπαλό μας έχουμε λιγότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι αυτό. Επομένως και η κούρασή μας θα είναι διαφορετική σε σχέση με των παικτών της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν μία εβδομάδα μπροστά τους για να ξεκουραστούν και να προετοιμάσουν το ντέρμπι. Αντιθέτως εμείς είχαμε τρεις ημέρες.

Από 'κει και πέρα θα είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία προέρχεται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Έφερε εντός έδρας ισοπαλία στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα με ποιότητα. Γνωρίζουμε πως θα μας δημιουργήσει δυσκολίες στον αγώνα. Έχει παίκτες πολύ ικανούς στο κομμάτι της τακτικής. Διαθέτει ένα κεντρικό δίδυμο αμυντικών με μεγάλη εμπειρία. Πιστεύουμε πως μπορούμε να δείξουμε την ποιότητα που χρειάζεται για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Είμαστε σίγουροι πως θα είμαστε έτοιμοι».»

Απόλυτος κυρίαρχος στο Φάληρο ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ντέρμπι πρωταθλήματος υπ' αριθμόν 69 με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό και σύμμαχό του την Ιστορία, έναντιον της ΑΕΚ. Ειδικά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η Ένωση καλείται την Κυριακή να... ξορκίσει τα φαντάσματα, αφού στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της μετράει ισάριθμες ήττες, χωρίς μάλιστα να έχει πετύχει γκολ. Αλλά και την τελευταία δεκαετία γενικότερα, το φαληρικό γήπεδο εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους «κιτρινόμαυρους» που έχουν μόνο μία νίκη, τη σεζόν 2009-10, 1-2 με τα δύο γκολ του Σκόκο. Στα υπόλοιπα οκτώ ματς, ο Ολυμπιακός έχει οκτώ νίκες με... αδιανόητο συντελεστή τερμάτων 22-0.

Στη συνολική Ιστορία των αναμετρήσεων, τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει στους 38 από τους 68 εντός έδρας έδρας αγώνες που έχουν διεξαχθεί, αρχής γενομένης από την περίοδο 1930-31. Η ΑΕΚ έχει 14 νίκες, ενώ 16 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η διαφορά τερμάτων είναι συντριπτική υπέρ του Ολυμπιακού, με 133 έναντι 55 της ΑΕΚ. Παρά αυτήν την τεράστια διαφορά, όμως, πρώτος σκόρερ στα ντέρμπι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό είναι ο Μίμης Παπαϊωάννου που έχει πετύχει 7 γκολ! Από τους «ερυθρόλευκους» κορυφαίος είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 5.

Όσο για τον Θωμά Μαύρο, τον αρχισκόρερ της ΑΕΚ σε όλα τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχει πετύχει μόνο ένα γκολ (1985) σε ματς πρωταθλήματος στο «Καραϊσκάκη». Τα υπόλοιπα 15 (!) ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια ή σε αγώνες κυπέλλου ανεξαρτήτως έδρας.

Οι μεγαλύτερες νίκες του «Θρύλου» έχουν σημειωθεί τις περιόδους 1980-81 (6-0) και 2010-11 (6-0), ενώ ακολουθούν σκορ με 5-0 (1953-54), 5-1 (1938-39) και 4-0 (1931-32, 1933-34, 1965-66, 1973-74 και 2015-16).

Αναμφίβολα η πιο χαρακτηριστική εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί των «ερυθρολεύκων» ήταν εκείνη του Μαΐου του 1989, όταν με γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε τον τίτλο.

Όμως, ο αγώνας με τη μεγαλύτερη ιστορική σημασία δεν είναι άλλος από εκείνον της 8ης Φεβρουαρίου 1981. Ο θρίαμβος των γηπεδούχων με 6-0 επισκιάστηκε από την τραγωδία της Θύρας 7, όπου 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους...

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι, στην πρώτη θητεία του Ντούσκο Μπάγεβιτς (1988-1996) στον πάγκο της, η ΑΕΚ είχε μόνο δύο εκτός έδρας νίκες επί του μεγάλου αντιπάλου της, αμφότερες με το ίδιο σκορ (0-1). Η μία το 1989, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, και η δεύτερη το Νοέμβριο του 1994 με γκολ του σημερινού προπονητή της, Τιμούρ Κετσπάγια.

Στην περσινή αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-0 την Ένωση, αποτέλεσμα που είχε ως συνέπεια την απομάκρυνση του Τραϊανού Δέλλα λίγα 24ωρα αργότερα. Η αμέσως προηγούμενη συνάντησή τους (πάντα αναφερόμαστε σε ματς πρωταθλήματος) ήταν τον Μάρτιο του 2013, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 3-0 και να σφραγίζει τυπικά τον 40ο τίτλο, στη σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Από τους 26 παίκτες που αγωνίστηκαν τότε, ο μοναδικός συνδετικός κρίκος είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ως μέλος -πλέον- του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ