2016-10-02 10:33:17
Φωτογραφία για Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το χαράτσι του 80% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ του Δήμου Πύργου
Αγαπητοί Συμπολίτες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο συνήγορος του καταναλωτή, μας απέστειλε όλα τα στοιχεία σχετικά με την αναφορά που είχαμε... αποστείλει στις 8/7/ 2016 που ζητούσαμε να μάθουμε, εάν είναι νόμιμο να χρεώνεται στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Πύργου, το «χαράτσι του 80%» τα οποία θα αποστείλουμε και στα Τοπικά Μέσα Μαζικής ενημέρωσης .

Η απάντηση του συνηγόρου καταναλωτή ήταν άμεση και για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως την ανεξάρτητη αρχή και τους συνεργάτες της .

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι το Ινστιτούτο καταναλωτών Νομού Ηλείας συμφωνεί απόλυτα με το Δελτίο Τύπου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που εκδόθηκε την παρασκευή 30/9 2016 με θέμα: «Όλοι μαζί για τον θεσμό και τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που δοκιμάζονται» και πάνω σε αυτό βασίζει τους αγώνες του για μια καλύτερη και ανθρώπινη Ηλεία.


Έτσι λοιπόν , μέσα στα νόμιμα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας θα στείλουμε αίτημα στον Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Δυτικής Ελλάδος εάν η απόφαση 23/2014 του Δ.Σ της ΔΕΥΑ είναι νόμιμη καθώς και εάν είναι νόμιμη η απόφαση (174/2014 επικύρωση) του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύργου.

Στόχος μας επίσης είναι η πλήρη και άμεση ενημέρωση του κ. Περιφερειάρχη για την όλη υπόθεση .

Τελικός στόχος φυσικά είναι να μπει ένα οριστικό τέλος στο συγκεκριμένο χαράτσι , αφού ο κ. Περιφερειάρχης γνωρίζει «πολύ καλά» , ότι η Ηλεία έχει τρομακτικά υψηλό ποσοστό ανεργίας , ότι τα εισοδήματα των πολιτών έχουν «χαθεί» κατά 50% με αποτέλεσμα την δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και την «παράλυση» της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Περιφερειάρχης επίσης γνωρίζει για τις θεομηνίες και καταστροφές των προηγούμενων μηνών στην Ηλεία που έχουν οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες σε απόγνωση.

Τέλος , θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πύργου να κατατεθεί το συγκεκριμένο θέμα ως πρώτο θέμα ημερησίας διάταξης στο επόμενο Δ.Σ και να ελεγχθεί , εάν έχει εφαρμοστεί από την διοίκηση της ΔΕΥΑ το Άρθρο 19 του Νόμου 1069/1980( ενημερωτικό Τεύχος Καταναλωτή) για το έτος 2016 , καθώς και με την παράκληση στο σύνολο των Δημοτικών συμβούλων να καταργηθεί το συγκεκριμένο χαράτσι.

Με Εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ