2016-10-04 02:52:09
Φωτογραφία για Την περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η ING
Την περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η ING Groep, ενώ παράλληλα θα επενδύσει σε εκτενώς στις ψηφιακές πλατφόρμες με στόχο να της αποφέρει μια ετήσια εξοικονόμηση 900 εκατ. ευρώ έως το 2021.

Σύμφωνα με το CNBC, η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 12% των 52.000 εργαζομένων της ING, καθώς σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να περικοπούν από προμηθευτές και όχι από την ίδια την εταιρεία.

Παρότι πολλές ακόμα μεγάλες τράπεζες έχουν ανακοινώσει μαζικές απολύσεις στα υποκαταστήματά τους, σε μια προσπάθεια αύξησης κερδοφορίας, η ING ανακοίνωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας λαμβάνουν χώρα εν μέρει ώστε να συνδυαστούν οι τεχνολογικές πλατφόρμες με τα κέντρα ελέγχου κινδύνων, καθώς και για να βοηθήσουν την εταιρεία να αντιμετωπίσει τα ρυθμιστικά βάρη και τα χαμηλά επιτόκια.

Η ING ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 800 εκατομμύρια ευρώ στην τεχνολογική πλατφόρμα της, η οποία θα παρουσιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια στις “δύσκολες” αγορές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας.

Στην Ολλανδία και στην περιοχή Benelux, όπου θα γίνουν οι περισσότερες από τις περικοπές - 3.500 στο Βέλγιο και 2.300 στην Ολλανδία - η εταιρεία απορροφάει τη βελγική θυγατρική Belgian Record Bank, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής του Βελγίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ