2016-10-04 03:03:13
Φωτογραφία για Το ISIS περικόπτει τους μισθούς των τζιχαντιστών
Με την επικράτεια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ συνεχώς να μειώνεται και μαζί της οι πηγές εσόδων των τρομοκρατών, η ηγεσία του ISIS αποφάσισε νέες μειώσεις μισθών στους τζιχαντιστές.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να καταβάλλει τους ήδη μειωμένους μισθούς στους τζιχαντιστές του.

Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, πλήρωσε τον Οκτώβριο μισούς μισθούς στους άνδρες του στην πόλη Χαουίτζα, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Κιρκούκ του Ιράκ.

Από το λαθρεμπόριο κλεμμένου πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ που έκαναν με την Τουρκία, οι τρομοκράτες εισέπρατταν πολλά χρήματα.

Αυτή η κερδοφόρα επιχείριση, που γινόταν σε συνεργασία με μέλη της οικογένειας Ερντογάν, υπέστη αρχικά τεράστιο πλήγμα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και στη συνέχεια από τα εδάφη που έχασαν μαζί με πετρελαιοπηγές.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε να μετατρέψει και 13 ποινές φυλάκισης ή μαστιγώματος σε εξαγοράσιμες, δηλαδή σε χρηματικά πρόστιμα.

Τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά την έπαθε το Ισλαμικό Κράτος όταν έχασε πριν λίγο καιρό την πόλη Καγιάρα, νότια της Μοσούλης.

Το πετρέλαιο της Καγιάρα χρηματοδοτούσε το 80% του προϋπολογισμού των τρομοκρατών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ