2016-10-05 08:56:33
Φωτογραφία για Στο Μαξίμου ο Πολάκης
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Τρόπους ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αναζητά το αρμόδιο υπουργείο, που έχει δεσμευτεί συνολικά για 8.500 προσλήψεις προσωπικού. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, τα 48,8 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν από τις τηλεοπτικές άδειες θα διοχετευθούν γι’ αυτό τον σκοπό.

Τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου ευθύνης του, συζήτησε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με το Νίκο Παππά και τη Ράνια Αντωνοπούλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλ. Τσίπρα, όπου αποφασίστηκε η ταχεία κάλυψη 4.000 θέσεων απασχόλησης στο σύστημα υγείας.

«Τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο, ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Νίκος Παππάς. Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η δημιουργία της απασχόλησης και μάλιστα σε τομείς όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες.


Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αφορούν σε κοινωφελή εργασία, 12μηνης διάρκειας με τα αντίστοιχα επιδόματα. Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, οι 3.000 θέσεις αφορούν σε νοσηλευτές, περίπου 700 άτομα λοιπό προσωπικό νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και παρασκευαστές για τα εργαστήρια. Πρόνοια θα υπάρξει επίσης για οδηγούς στα ασθενοφόρα των κέντρων υγείας και τραυματιοφορείς, ενώ περίπου 300 θέσεις αφορούν εποπτευόμενους οργανισμούς από το Υπουργείο Υγείας όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ. Στο σχεδιασμό της Αριστοτέλους περιλαμβάνεται, τέλος, και μία κατανομή στα ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας.

Για μαζικότατη ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας πλάι στις μόνιμες και επικουρικές θέσεις εργασίας, έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας: «Στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι από τις αρχές του Γενάρη να δουλεύουν στα νοσοκομεία, αλλάζοντας την εικόνα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή, μετά από 5 χρόνια μνημονιακής καταστροφής».

Την προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας για επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, σημείωσε από την πλευρά της η αρμόδια Υφυπουργός, Ρ. Αντωνοπούλου.

Δείτε τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας, εδώ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ