2016-10-06 02:53:19
Φωτογραφία για Πάτρα: Θυμίζει...μουσείο το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού - Θησαυρός αρχαιοτήτων στα χέρια αρχαιοκαπήλων με διεθνή δράση
Σε πάνω από 650.000 ευρώ υπολογίζεται το παράνομο περιουσιακό όφελος για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που... δραστηριοποιούνται για περισσότερους από 14 μήνες κι έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον 93 αγοραπωλησίες αρχαιοτήτων. 

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σήμερα σε επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, όπου έχουν μεταφερθεί όσα εντοπίστηκαν τα ε΄χουν στην κατοχή τους και είναι τόσοα, που τα αστυνομικά γραφεία θύμιζαν αίθουσες αρχαιολογικού μουσείου.

Έχουν συλληφθεί τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, που είναι ένα ζευγάρι 69χρονος έλληνας και η 51χρονη γερμανίδα σύζυγος του, ένας 54χρονος πατέρας και ο 27χρονος γιος του και δύο ακόμα έλληνες 53 και 38 ετών

Όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, σημαντικός στην υπόθεση υπήρξε ο ρόλος των ιδιοκτητών τεσσάρων οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού που γνώριζαν τη δράση και είχαν άμεση επαφή και τους αρχηγούς της σπείρας.

Τα κλεμμένα αρχαία διοχετεύονταν σε οίκους δημοπρασίας σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία

Πρόκειται για αρχαιότητες που χρονολογούνται από το 600 πΧ έως και το 1700 μΧ

Στο σπίτι του αρχηγού της οργάνωσης έχουν βρεθεί παραστατικά από το 2006 που σημαίνει πως από τότε έχει αρχίσει της δράση, ενώ είχε συλληφθεί και πάλι το 1977 όταν ήταν νέος για το ίδιο αδίκημα.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ