2016-10-06 12:33:35
Φωτογραφία για Σπείρα θησαύριζε από παράνομο εκτροφείο σκύλων
Σε άθλιες συνθήκες τα άτυχα ζώα, παραμελημένα, άρρωστα κι ετοιμοθάνατα - Δείτε φωτογραφίες Κέρδη που ξεπερνούν τις 100.000 λίρες (πάνω από 113.000 ευρώ) είχε μια οικογένεια με παράνομο εκτροφείο σκύλων που πουλούσε εκατοντάδες άρρωστα κι ετοιμοθάνατα σκυλιά σε «ζωόφιλους», ζώα που κρατούσε σε άθλιες συνθήκες μέχρι να μοσχοπουληθούν κατά μέσο όρο για 500 ευρώ το καθένα.

Για απάτη καταδικάστηκε η 57χρονη Teresa Wade που διατηρούσε μαζί με τρία ακόμα άτομα το παράνομο εκτροφείο όπου πολλά από τα σκυλιά πέθαναν ή ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κάποια από τα ζώα πέθαναν λίγο μετά την αγορά τους ή διαπιστώθηκε πως ήταν πολύ άρρωστα και είχαν ψύλλους.

Στη «συμμορία» που δραστηριοποιείτο στο Έσεξ και το ανατολικό Λονδίνο συμμετείχαν η Wade, η 54χρονη Victoria Montgomery, η 33χρονη κόρη της Roxanne Montgomery και ο 34χρονος σύντροφός της Tony Hammond.


Στη διάρκεια της δίκης προβλήθηκε στο δικαστήριο ένα τρομακτικό βίντεο στο οποίο περιλαμβανόταν κι ένα σκυλί που σάπιζε ζωντανό και αβοήθητο στο σπίτι της Wade στο Ayeley.

Η συμμορία εξέτρεφε συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα και μικρά κατοικίδια όπως παπαγαλάκια, πουλώντας τα ως γεννημένα σε σπίτι.

Η ποινή τους αναμένεται να ανακοινωθεί στις 8 Δεκεμβρίου ενώ εκκρεμεί η διερεύνηση των καταγγελιών στις υπηρεσίες προστασίας ζώων.

Κλιμάκιο του RSPCA είχε εισβάλει στο σπίτι της Wade τον Οκτώβριο του 2014, όπου βρήκαν 76 σκυλιά, τα 44 κουτάβια.

Η εκπρόσωπος του RSPCA Carroll Lamport επισήμανε πως όλο και περισσότεροι πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν κατοικίδιο εξαπατώνται και αγοράζουν ζώα γεννημένα σε τέτοια εκτροφεία.

«Αυτά τα σκυλιά ανατράφηκαν και έζησαν σε καταυλισμούς των travelers (εθνοπολιτισμική ομάδα με καταγωγή από την Ιρλανδία) μέχρι που έφτασε η στιγμή να διαφημιστούν online σε ανυποψίαστους ανθρώπους», τόνισε.

Περιγράφοντας δε την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα ζώα ανέφερε: «ήταν βρώμικα, είχαν παράσιτα και γενικά ήταν θλιμμένα. Κοιμούνταν σε κομμένα χαρτιά, τα οποία ήταν βρεγμένα και λερωμένα από ακαθαρσίες. Πολλά μπολ για νερό ήταν άδεια».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, εάν η επιχείρηση ήταν νόμιμη θα ήταν από τα μεγαλύτερα εκτροφεία του Ηνωμένου Βασιλείου (είχαν πουληθεί τουλάχιστον 1900 ζώα) ενώ το κέρδος της εκτιμάται σε περισσότερο από 100.000 λίρες.

Τη φροντίδα όλων των σκύλων ανέλαβε το RSPCA και σύμφωνα με τη Daily Mail έχουν πλέον βρει καινούρια σπίτια και οικογένειες που τα αγαπούν.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Rihanna με ...ράστα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Rihanna με ...ράστα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ