2012-05-17 18:59:39
Φωτογραφία για Σοβαρή πρόκληση τουρκικής ακταιωρού κατά Ελλήνων κομάντος και Κανονιοφόρου
Δύσκολες στιγμές πέρασαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Πεντάγωνο όσο εξελισσόταν νοτίως της Ψερίμου και βόρεια της Κω μια προκλητική ενέργεια τουρκικής ακταιωρού.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων συνεκπαίδευση της κανονιοφόρου Ναυμάχος και ομάδας καταδρομέων του στρατού ξηράς με δύο ταχύπλοα, μπήκε στα νερά μας μια τουρκική ακταιωρός- την εντόπισαν έγκαιρα τα ραντάρ.

Αμέσως ο Ναυμάχος άναψε τον προβολέα του για να την αναγνωρίσει και να την ανακόψει και με τον ασύρματο την ειδοποίησε ότι είναι στα δικά μας νερά και ότι έπρεπε να φύγει αμέσως!

Η τουρκική ακταιωρός έκανε ότι δεν άκουγε τον ασύρματο και προσπάθησε με ελιγμούς να πλησιάσει και άλλο- παρενέβησαν τότε και τα ταχύπλοα Μάγκνα .

Σε 2-3 λεπτά η τουρκική ακταιωρός έστρεψε και έφυγε. Όσο όμως διαρκούσε το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων είχε σημάνει συναγερμός διότι δεν ήξεραν που το πάνε οι Τούρκοι. Βεβαίως από την εξέλιξη αποδείχτηκε – κατά το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ – ότι η τουρκική ακταιωρός πήρε πολύ αργά χαμπάρι ότι νοτίως της Ψερίμου ασκούνταν μια μικρή ελληνική δύναμη και λόγω και του σκότους …πανικοβλήθηκε και πήγε πολύ κοντά για να δεί τι είναι!

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ