2016-10-06 21:18:13
Φωτογραφία για Απαραίτητη και η προσωπική μηχανογραφική οργάνωση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή
Ραγδαία αύξηση της τεχνολογικής χρήσης παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Ο διαμεσολαβητής δια μέσου των μηχανογραφικών συστημάτων της κάθε συνεργαζόμενης εταιρείας, εκδίδει προσφορές ασφάλισης, συνάπτει συμβόλαια, στέλνει δικαιολογητικά έγγραφα, απαντάει σε διευκρινιστικά ερωτήματα, αιτήματα, τροποποιήσεις, πληρωμές, ενημερώσεις κ.α. Σε ορισμένες περιπτώσεις το πλήθος των εγγράφων που συσσωρευτήκαν σε στοίβες στα γραφεία και η πολυπλοκότητα των εργασιών, οδήγησαν τους διαμεσολαβητές σταδιακά σε μια επιπλέον προσωπική ηλεκτρονική οργάνωση του δεδομένων τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΦΕΚ 1109/2016 ο διαμεσολαβητής οφείλει να οργανώσει και ο ίδιος το αρχείο του μηχανογραφικά. Δείτε εδώ το άρθρο:

Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν (αντ)ασφαλιστική διαμεσολάβηση σύμφωνα με το άρθρο 1 της Α.π. 86 του ΦΕΚ 1109/2016 υπόκεινται στα παραπάνω.

Ορισμένοι διαμεσολαβητές θα θυμούνται πως υπήρξαν εποχές που δίναμε προσφορές για ασφαλίσεις οχημάτων από ένα τιμολόγιο διπλωμένο στην τσέπη του παντελονιού μας, ή ασφαλίζαμε με τηλεφωνική εντολή και προφορικά στοιχεία ή διατηρούσαμε μπακαλότετράδιο για τα ασφάλιστρα των πελατών.

Η πρόοδος όμως ήρθε καλπάζουσα με αιχμηρό δόρυ πάνω στο άρμα της τεχνολογίας!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ