2016-10-10 10:28:21
Φωτογραφία για Σύσκεψη στο υπ.Υγείας για τη φαρμακευτική δαπάνη! Όλες οι λεπτομέρειες
Δευτέρα 10 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Η πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και οι τιμές των φαρμάκων που δεν έχουν μειωθεί, αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψηστο υπουργείο Υγείας παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων με το φάρμακο φορέων, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα συνεδριάσει επισήμως ηεπιτροπή που συστήθηκε από το υπουργείο Υγείας για τη δαπάνη των φαρμάκων.

Η σύσκεψη βέβαια δεν είναι τυχαία καθώς η φαρμακευτική δαπάνη έχει «ξεφύγει»προ πολλού και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερηυπέρβαση από τις προηγούμενες χρονιές (claw back). Εκτιμάται μάλιστα ότι μαζί με το rebate το ποσό θα φθάσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Αγκάθι οι τιμές των φαρμάκων

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι επικρατεί έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, για την ξέφρενη πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, εξαιτίας και των πιέσεων της τρόικας.


Αξιοσημείωτο είναι πως αξιωματούχοι της κυβέρνησης γνωρίζουν –όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– ότι τίθεται και ζήτημα ορθήςανακοστολόγησης των φαρμάκων, καθώς σε ορισμένες κατηγορίες δε μειώθηκανοι τιμές όσο θα έπρεπε, με βάση τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το θέμα της μη ορθής ανακοστολόγησης επρόκειτο να τεθεί στη σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε δίλημμα σχετικά με το πώς θα πρέπει να χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Άλλωστε θα πρέπει να τεθούν νέοι κανόνες εν όψει και της επόμενης ανακοστολόγησης των φαρμάκων που αναμένεται προς το τέλος του έτους, έλεγαν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες στο HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί και νέο Δελτίο ΤιμώνΦαρμάκων που θα περιλαμβάνει τα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν και στην ελληνική αγορά.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ