2016-10-13 08:48:52
Φωτογραφία για Όλοι εναντίον όλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Ο Θ. Γιαννόπουλος ξανά στα πράγματα και οι εργαζόμενοι στα κάγκελα...
Ανάμεσα στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι η πληρωμή 150 νοσηλευτών και 30 γιατρών, οι οποίοι στελεχώνουν ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων.

IATRONET.GR

Πανικός επικρατεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ του αποπεμφθέντος προέδρου Θανάση Γιαννόπουλου (φωτό αριστερά), η κατάσταση δείχνει να εκτραχύνεται.

Ο διάδοχός του στη θέση του προέδρου Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ (φωτό δεξιά) δεν εμφανίζεται στο Κέντρο, όπου ο κ. Γιαννόπουλος προσπαθεί να...κάνει παιγνίδι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθησε την Τετάρτη να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να διευθετηθούν κάποιες εκκρεμότητες, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες στα απόντα μέλη, εκτιμώντας ότι διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Σημειώνει, δε, πως ανάμεσα στις εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι η πληρωμή 150 νοσηλευτών και 30 γιατρών, οι οποίοι στελεχώνουν μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) δημόσιων νοσοκομείων.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό, οι εργαζόμενοι στράφηκαν κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (φωτό μέσο), με πρωτοβουλία του οποίου απομακρύνθηκε ο κ. Γιαννόπουλος τον περασμένο Μάιο.

Απαράδεκτη

Χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη δημόσια τοποθέτησή του, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται “τεχνικός λόγος” η αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ καταστρατήγηση του άρθρου 20 του Συντάγματος, το οποίο κατακυρώνει το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πολάκης ζήτησε ετεροχρονισμένα εξηγήσεις από τον κ. Γιαννόπουλο, σχετικά με κάποια θέματα που θεωρεί ότι δεν ήταν συνεπής ως πρόεδρος του Κέντρου.

Με τον τρόπο αυτό, τηρεί το σκέλος της απόφασης του ΣτΕ, προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο χωρίς συνταγματικό κώλυμα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για προσχηματική εφαρμογή του άρθρου 20 του Συντάγματος, που αναδεικνύεται από δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι “θα κάνει όλα όσα πρέπει, προκειμένου να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του” για απομάκρυνση του δικαιωθέντος από το ΣτΕ προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκδικητικά

Επιτίθενται και κατά του διαδόχου του κ. Γιαννόπουλου, θεωρώντας ότι “...συμπεριφέρθηκε εκδικητικά, επιθετικά, απαξιωτικά και άδικα απέναντι στους εργαζομένους, προβαίνοντας σε πολυάριθμες πρακτικές κακοδιοίκησης”!

Το σωματείο εργαζομένων έχει ήδη αποταθεί στη δικαιοσύνη και έχει αποστείλει σχετικά στοιχεία, τα οποία ήδη ερευνώνται από αυτήν σε υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση.

Προτίθενται, δε, να αποταθούν στη δικαιοσύνη, ζητώντας διερεύνηση για απόκρυψη στοιχείων στα τέλη Σεπτεμβρίου από τη διοίκηση του κ. Ρόζενμπεργκ σχετικά με την “Ω 2016 - 105” παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία τελεί υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για τις πρόσφατες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τις ΜΕΘ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις (επίσημα έγγραφα) που αναδεικνύουν την επιλεκτική μη αποστολή εγγράφων και στοιχείων στον εισαγγελέα. Αφορούν την εμπλοκή του υπουργείου και την αντίθεση των υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ