2016-10-13 16:45:26
Φωτογραφία για Ε. Κουντουρά: Ο Τουρισμός θέλει συνεργασίες
Σε τοποθέτηση της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ευχαρίστησε δημοσίως τους ιδιωτικούς φορείς του τουριστικού τομέα (ΣΕΤΕ, ΠΟΞ κα), τις Περιφέρειες και τους Δήμους των τουριστικών περιοχών για την εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ τα τελευταία δύο χρόνια.

Τόνισε μάλιστα ότι "Ο Τουρισμός θέλει συνεργασίες" για να μπορέσει να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να αυξάνεται σε επισκέπτες και έσοδα.

Παρά τα ζητήματα με την τρομοκρατία που αντιμετώπισαν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού που έπληξε τα νησιά του Αιγαίου και το πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία, η χώρα κατάφερε να αντεπεξέλθει και ο τουρισμός να στηρίξει την οικονομία της χώρας. Κι αυτό έγινε χάριν του συντονιστικού ρόλου του υπουργείου τουρισμού.

Για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Σχετικά με την χθεσινή συμβολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου τουρισμού από το συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η κυρία Κουντουρά δήλωσε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και ότι θα εργαστεί για να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στον τουρισμό
. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μόνο για το 2016 δημιουργήθηκαν 50.000-70.000 νέες θέσεις απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο λόγω της φετινής αύξησης στις αφίξεις κατά 1 εκατομμύριο επισκέπτες σε σχέση με το 2015.

Ενώ, θεωρεί ότι η επιδιωκόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα προσφέρει περισσότερους μήνες εργασίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και γενικότερα στον κλάδο του τουρισμού. Ειδικά φέτος το φθινόπωρο, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος κινήθηκαν σε μία μέση πληρότητα 85%, ενώ η ίδια τάση δείχνει ότι θα συνεχιστεί και το Νοέμβριο.

Για την τουριστική εκπαίδευση

Τέλος, χαρακτήρισε λάθος το κλείσιμο του συντονιστικού οργάνου της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ΟΤΕΚ το 2010 με αποτέλεσμα να χαθούν τεράστια κονδύλια από την ΕΕ για τον χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης. Και ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των σχολών ξεναγών και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΙΕΚ και των Ανώτερων Σχολών τουριστικών επαγγελμάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ