2016-10-15 15:36:09
Φωτογραφία για ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις ΜΕΘ
Ο Μιχάλης Πορίχης είναι 38 ετών και από το 2009 εργάζεται ως συμβασιούχος νοσηλευτής στη ΜΕΘ του Σισμανόγλειου. Είναι ένας από τους 249 εργαζομένους που στελέχωσαν τις ΜΕΘ το καλοκαίρι, με την επίμαχη προκήρυξη του διαγωνισμού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Μιχάλης μας αποκαλύπτει πως εκτός από απλήρωτος παίρνει και λιγότερα χρήματα από όσα προβλέπει η σύμβασή του.

Ο Μιχάλης ο οποίος έχει τελειώσει ΤΕΙ νοσηλευτικής, με προϋπηρεσία από το 2006, έπρεπε βάσει της σύμβασης που υπέγραψε, να παίρνει 1.202 ευρώ μεικτά. Το χαρτί της μισθοδοσίας του όμως έγραφε ότι ο μεικτός μισθός του είναι 1.037 ευρώ ενώ υπήρχε κράτηση 201 ευρώ για το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών που δεν παίρνει.

Οι νοσηλευτές που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δίνουν ζωή στις ΜΕΘ. Αρκεί να σκεφτείτε πως όταν οι συμβάσεις τους λήγουν και όσο διάστημα χρειάζεται μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, κλείνουν τουλάχιστον 110 κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς ο Θανάσης Γιαννόπουλος που δικαιώθηκε από το ΣτΕ και θα επιστρέψει στην προεδρία ζήτησε σύγκληση του ΔΣ για να πληρωθούν οι υπάλληλοι, όμως 5 μέλη απουσίασαν!

Σε μια περίοδο που η γρίπη θα κάνει την εμφάνισή της και θα τεθεί σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, επιστήμονες, γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να δουλεύουν απλήρωτοι όταν δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια κλίνη από τις ΜΕΘ!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ