2016-10-15 18:28:13
Φωτογραφία για Πλακάκια κουζίνας και πλακάκια μπάνιου: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα
Τόσο το μπάνιο όσο και η κουζίνα είναι δύο χώροι που χρησιμοποιείτε καθημερινά και η αισθητική τους παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο... στην διάθεση μας όσο και στην γενικότερη εικόνα του σπιτιού μας.

Επομένως, τα πλακάκια κουζίνας αλλά και τα πλακάκια μπάνιου θα πρέπει να τα επιλέξουμε με προσοχή και με γνώμονα την καλύτερη προσαρμοστικότητα τους στα έπιπλα του εκάστοτε χώρου.

Επειδή όμως σε μεγάλα καταστήματα με πλακάκια, όπως TSDeco, οι επιλογές είναι αμέτρητες, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας ορισμένα tips για να μην πελαγώσετε.

Για την κουζίνα

Επιλέξτε που θα τα τοποθετήσετε

Τα γυαλιστερά πλακάκια κουζίνας δεν δείχνουν το ίδιο καλά στο πάτωμα, όπως δείχνουν στον τοίχο. Είναι σημαντικό λοιπόν πριν επιλέξετε πλακάκια να έχετε αποφασίσει που θα τα βάλετε.

Λάβετε υπόψιν τον υπόλοιπο χώρο

Σε μία κουζίνα που ενώνεται με το σαλόνι ή το χολ και είναι ορατή από αυτούς τους χώρους, δεν μπορείτε να βάλετε αταίριαστα πλακάκια γιατί θα δημιουργηθεί ένα άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα.


Βρείτε το κατάλληλο υλικό για την χρήση που το θέλετε

Δεν χρησιμοποιούν όλες οι οικογένειες την κουζίνα τους στον ίδιο βαθμό και με την ίδια συχνότητα. Έτσι ανάλογα με τη χρήση που κάνετε στην κουζίνα σας, πρέπει να επιλέξετε τα αντίστοιχα ανθεκτικά υλικά που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες σας.

Για το μπάνιο

Επιλέξτε πρώτα το βασικό χρώμα

Το κυρίαρχο χρώμα που θέλετε στο μπάνιο σας θα πρέπει να είναι το πρώτο πλακάκι που θα επιλέξετε και στη συνέχεια θα παίξετε με συνδυασμούς έχοντας αυτό ως βάση.

Όχι περισσότερα από 3 διαφορετικά πλακάκια

Αποφύγετε να δημιουργήσετε παραφωνία στο μπάνιο σας με σουρεαλιστικούς συνδυασμούς. Μην ξεχνάτε ότι το μπάνιο είναι χώρος προσωπικής ηρεμίας και χαλάρωσης και αυτό ακριβώς θα πρέπει να επιτύχετε με την αισθητική του.

Μία μπορντούρα κάνει τη διαφορά

Μπορείτε να «σπάσετε» τον ενιαίο χρωματισμό του μπάνιου με μία κομψή σειρά από πλακάκια διαφορετικού χρώματος που θα συμπληρώνει όμορφα την αισθητική του χωρίς ακραία αποτελέσματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ