2016-10-16 08:47:26
Φωτογραφία για Τρίκαλα: Ξεσηκώθηκαν στο Βαλτινό στο άκουσμα δημιουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας [video]
Λαϊκή συνέλευση πραγματοποίησαν χθες βράδυ οι κάτοικοι του Βαλτινού Τρικάλων σε καφετέρια του χωριού, με θέμα η δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στη θέση ΤΗΓΑΝΑ, στην επαρχιακή οδό Βαλτινού-Διαλεχτού.

Σημειωτέο πως όλοι οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία της μονάδας, αφού αυτή θα επιβαρύνει το περιβάλλον της περιοχής. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε μετά από την ενημέρωση που είχαν από την ομάδα πρωτοβουλίας αυτής της κίνησης, όπου τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια μονάδα στην περιοχή, εξήγησε και ανέλυσε ο εκπαιδευτικός και βιοκαλλιεργητής κ. Γιάννης Μπίλλας, ο οποίος μίλησε και στην κάμερα του trikalaola.gr

Στην κάμερα επίσης, μίλησε και ο κ. Δημήτρης Τριγάρας από την ομάδα πρωτοβουλίας. Στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Βαλτινού κ. Δημήτρης Σταμούλης, καθώς και η δημοτική σύμβουλος κα Παρασκευή Βότσιου-Μακρή, η οποία κατάγεται από το Βαλτινό.


Οι κάτοικοι αντέδρασαν και θεωρούν ύπουλη την δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας-επένδυσης στην περιοχή τους, αφού δεν ρωτήθηκαν πρώτα, ούτε ενημερώθηκαν από την επίσημη πολιτεία. Επίσης θεωρούν πως θα πρέπει να αντιδράσουν και οι κάτοικοι του Δενδροχωρίου, αφού η μονάδα δεν απέχει μακριά και από το Δενδροχώρι.

Χθες ήταν μια πρώτη συνέλευση των κατοίκων για το θέμα και αποφασίστηκε αύριο Κυριακή στις 10:30 το πρωί θα γίνει η μεγάλη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση μπροστά από το πρώην δημαρχείο Καλλιδένδρου στο Βαλτινό.

Δείτε τι κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του trikalaola.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ