2016-10-18 01:33:17
Φωτογραφία για Η αγορά ζητά συναίνεση και η πολιτική… αίμα!
Δύο παράλληλοι κόσμοι, αυτοί της πολιτικής και της ελεύθερης αγοράς που δυστυχώς δεν συναντιούνται Η κοινωνία μας βιώνει μία παρατεταμένη κρίση ως αποτέλεσμα κακών πολιτικών επιλογών. Μεγαλύτερος ηττημένος η ελεύθερη αγορά. Ο παραγωγικός ιστός πλήττεται καθημερινά με τις αλλεπάλληλες πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών, σίγουρα δεν στηρίζουν την ανάπτυξη, αντίθετα ποινικοποιούν κάθε ελεύθερη δραστηριότητα.

Οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις αφορούν μόνο την είσπραξη νέων δυσβάσταχτων φόρων και όχι την βελτίωση της επιχειρηματικότητας. Που σε τελευταία ανάλυση δημιουργεί πλούτο και πληρώνει ακόμη και τους μισθούς του Δημοσίου!

Από το 2009 και μετά, στην Ελλάδα δεν κυριάρχησε η εθνική ψυχραιμία και το αίσθημα προστασίας των πολιτών.

Το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» έμελλε να γίνει η ταφόπλακα της Ελλάδας και η συνέχιση της αυτής της λαϊκίστικης κουλτούρας που γιγαντώθηκε στο «σκίσιμο του Μνημονίου». Πολιτική λύσσα χωρίς καμία προκοπή.


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος επισημαίνει σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σοβαρότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στο πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να περάσουμε ένα μήνυμα ενότητας» και επίσης, «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι άλλη μια εκλογική διαδικασία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει μια ισχυρή κυβέρνηση και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλες εκλογές στις οποίες θα εφαρμοστεί πλήρως το αναλογικό εκλογικό σύστημα. Κατά την άποψή μου, αυτό θα προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος στη χώρα.»

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ζητά συναίνεση για τα κρίσιμα ζητήματα, προκειμένου η αγορά και άρα η οικονομία να επανέλθει στην κανονικότητα. (βλ εδώ http://wp.me/p7nJQ5-Mm)

Και ενώ η ΝΔ ζητά εκλογές λέγοντας πως το κόστος θα είναι μικρότερο από την καταστροφή που ήδη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ υποστηρίζει πως με την υφιστάμενη πολιτική κατάσταση πρέπει να βρεθούν οι διαδρομές ανάπτυξης και κάθε άλλη επιλογή χωρίς συναίνεση θα φέρει το χάος, κι άλλο χάος!

Τους κοινωνικούς εταίρους θα έπρεπε να συμβουλεύεται ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ και όχι τεχνοκράτες που δεν έχουν αίσθηση της αγοράς. Ποιος είναι αρμοδιότερος από τον Μίχαλο (που είναι και στέλεχος της ΝΔ); Δεν είναι τυχαίο που τον καλεί ο πρωθυπουργός στην επιτροπή κοινωνικού διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση και εδώ ο Κωνσταντίνος Μίχαλος τη συναίνεση την κάνει πράξη. Τουλάχιστον της δίνει μία μεγάλη ευκαιρία!

«Ο Κεντροδεξιός»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ