2016-10-18 14:56:15
Φωτογραφία για 5 συνηθισμένα λάθη στις συνομιλίες μας
Είτε είστε συνέντευξη για μια νέα δουλειά, είτε προσπαθείτε να πείσετε έναν νέο πελάτη, ή να παρακινήσετε τους υπαλλήλους σας, το πώς μιλάτε στις συνομιλίες σας είναι αυτό που... καθορίζει την επιτυχία ή όχι, ανεξάρτητα από το πόσο ικανοί ή ταλαντούχοι είστε σε άλλους τομείς.

Ξεφορτωθείτε αυτές τις πέντε συνήθειες πριν να είναι αργά:

1. Περιττές λέξεις

Μερικές αχρείαστες λέξεις είναι τόσο συνηθισμένες στις συνομιλίες μας που σπάνια τις αντιλαμβανόμαστε. Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με τη λέξη "λοιπόν" χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Προσθέτουμε τη λέξη "ξέρεις" στις προτάσεις μας χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες και καλύπτουμε κάθε παύση με "εεε" σαν αντανακλαστικό. Αυτέ οι περιττές λέξεις μπορεί να φαίνονται αρκετά αθώες, αλλά αν αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του λόγου μας αρχίζουν να αποσπούν την προσοχή και δεν δίνουν τη σωστή εντύπωση.

2. Τονισμός


Ο τόνος της φωνής μας λέει τόσα όσα και οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Συχνά ο τονισμός μας γίνεται επαναλαμβανόμενος, διαστρεβλώνοντας τη σημασία και τη δύναμη των προτάσεών μας, αφήνοντας τους ακροατές μας χωρίς ενδιαφέρον. Μερικοί άνθρωποι τείνουν να είναι σχεδόν μονότονοι ενώ άλλοι έχουν τη συνήθεια να κλείνουν κάθε πρόταση τονίζοντας την τελευταία λέξη σαν να είναι ερώτηση.

3. Ταχύτητα

Όταν είμαστε ενθουσιασμένοι ή νευρικοί είναι πολύ εύκολο να καταλήξουμε να μιλάμε πολύ γρήγορα. Έχουμε πολλά να πούμε, οπότε προσπαθούμε να τα βγάλουμε όλα προς τα έξω όπως μας έρχονται. Μερικοί άνθρωποι υποσυνείδητα φοβούνται τη σιωπή και χρησιμοποιούν τη γρήγορη ομιλία για να την καλύψουν. Είναι σαφώς καλύτερο το να μιλάμε αργά. Έχουμε περισσότερο χρόνο να επιλέξουμε τις λέξεις μας, μπορούμε να κάνουμε παύσεις για να δώσουμε σημασία στα λεγόμενά μας και δίνουμε την εντύπωση ανθρώπου με αυτοπεποίθηση που έχει τον έλεγχο.

4. Ιδιομορφίες

Όλοι έχουμε μικρά τικ ή ιδιομορφίες που ίσως περνούν απαρατήρητες στις καθημερινές μας συνομιλίες, αλλά μπορεί να συσσωρευτούν και να γίνουν ενοχλητικές όταν πρόκειται για επαγγελματική ή δημόσια ομιλία. Για παράδειγμα αν κάνουμε πολύ έντονες χειρονομίες την ώρα που μιλάμε ή αν κάνουμε έναν ήχο με τα χείλη μας στο τέλος κάθε πρότασης, οι ακροατές μας μπορεί να το λάβουν ως έλλειψη προετοιμασίας ή επαγγελματισμού. Βρείτε τις δικές σας ιδιομορφίες ζητώντας τη βοήθεια ενός φίλου και ξεφορτωθείτε τες.

5. Φλυαρία

Γενικά, αν έχουμε προετοιμάσει μια ομιλία δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για φλυαρία γιατί έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να πούμε. Σε μια κατάσταση αυτοσχεδιασμού όμως, το να καταλήξουμε σε φλυαρία είναι μια ουσιαστική πιθανότητα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση μιας συνέντευξης για δουλειά, αν ο εργοδότης κάνει μια απλή ερώτηση περιμένοντας μια απλή απάντηση και εσείς απαντήσετε με ένα μακροσκελή μονόλογο, πλήττεται η αξιοπιστία σας. Αν δεν είστε συνοπτικοί, το μήνυμά σας χάνει τη σημασία του.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτά τα λάθη είναι μέσω της συνεχούς εξάσκησης. Μιλήστε μπροστά σε έναν καθρέφτη ή σε ένα φίλο που εμπιστεύεστε, και προσπαθήστε να απαλλαγείτε από αυτές τις κοινές τάσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ