2016-10-20 13:13:12
Φωτογραφία για Όλα είναι έτοιμα για το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου
Όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου.

Από το βήμα του Συνεδρίου πρόκειται να παρουσιαστούν συνολικά 30 εισηγήσεις, που αφορούν την περιοχή του Παγγαίου, από την προϊστορία μέχρι τις μέρες μας. Το συνέδριο από πολύ νωρίς πήρε πανελλαδικό χαρακτήρα, αφού στο κάλεσμα της Οργανωτικής Γραμματείας για υποβολή εισηγήσεων ανταποκρίθηκαν εισηγητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κρήτη, την Κοζάνη, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Ξάνθη και την Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Συνέδριο συνδυάζεται με την 104η επέτειο απελευθέρωσης του Παγγαίου από τον οθωμανικό ζυγό, οπότε έχει ξεχωριστό εορταστικό χαρακτήρα. Άλλωστε η Κυριακή 23 Οκτωβρίου, είναι η ημέρα του επίσημου εορτασμού της Επετείου, και με τον τρόπο αυτό «κλείνει» η διοργάνωση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμος Παγγαίου αλλά και σύσσωμη η κοινωνία της περιοχής αποφάσισαν τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί και ασχολούνται με την καταγραφή της τοπικής ιστορίας της περιοχής να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.


Σκοπός είναι, ο πλούτος αυτός των γνώσεων που θα κατατεθεί στο Συνέδριο, να καλύψει ένα κομμάτι της άγνωστης σε μεγάλο βαθμό ιστοριογραφίας της περιοχής. Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία του τόπου.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου και την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι Η «ΕΡΤ3», η «ΕΡΤ Καβάλας», ο «102 FM», ο «9.58 FM», ο «ALPHA radio 88,6», ο «Μελωδία 88,3», και η «Νέα Εγνατία».
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ