2016-10-20 18:07:10
Φωτογραφία για Χαμόγελα στην Ασία μετά την επικράτηση Χίλαρι στο τρίτο και τελευταίο debate
Στα… χνάρια της Wall Street κινούνται σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριξη στην άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι καθώς και τα ενθαρρυντικά εταιρικά κέρδη.

Την ίδια ώρα, η επικράτηση – για ακόμα μια φορά – της Κλίντον στο τρίτο και τελευταίο debate για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ενισχύει το θετικό επενδυτικό κλίμα, με το πέσο Μεξικού να αναρριχάται σε υψηλό 6 εβδομάδων. Σημειώνεται ότι το νόμισμα της χώρας έχει απολέσει πάνω από το 10% της αξίας του φέτος εν μέσω ανησυχιών για την έκβαση των εκλογών στις ΗΠΑ και την ενδεχόμενη νίκη Τραμπ, ο οποίος επιμένει στην ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Ο κεντρικός τραπεζίτης του Μεξικού είχε μάλιστα δηλώσει ότι μια νίκη Τραμπ θα πλήξει σαν τυφώνας την χώρα του.

Η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική τηλεμαχία ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν γεμάτη ένταση. Σε δημοσκόπηση του CNN πάντως για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις φαίνεται πως κέρδισε η Κλίντον.


Στο ταμπλό, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei ηγήθηκε των κερδών καθώς έκλεισε με άνοδο 1,26%.

Μικρότερα κέρδη σημειώνουν τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον Shanghai Composite να καταγράφει άνοδο 0,01%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,46%. Μικρά κέρδη και για τον Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ το χρηματιστήριο της Ταϊβάν ενισχύεται κατά 0,56%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται ήπια πτωτικά μετά την χθεσινή ισχυρή του άνοδο ύψους 2,6% που το έφεραν στα 51,6 δολάρια το βαρέλι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ