2016-10-24 12:37:09
Φωτογραφία για Το απόγευμα η νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί
Θέματα ιθαγένειας και εκπροσώπησης στα ομοσπονδιακά όργανα θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης, που θα έχουν το απόγευμα στις 18:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της νέας εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του Σίγμα, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι έχουν τεθεί κάποια κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να διέπουν την τελική λύση, όσον αφορά στο εδαφικό, όπως η επιστροφή υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση του μεγαλύτερου αριθμού των περιοχών των προσφύγων.

Εν τω μεταξύ, εντονότατο είναι το παρασκήνιο, για να αποτραπεί ναυάγιο στις επικείμενες συνομιλίες στη Γενεύη, με επίκεντρο το εδαφικό, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το περιουσιακό.

Παράλληλα, την πρόθεσή του να διευκολύνει τη διαδικασία εξέφρασε  ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος το Σάββατο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην προοπτική, που προδιαγράφεται στις συνομιλίες στην Ελβετία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ