2016-10-24 18:50:08
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Πτώση εξαγωγών για 12ο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο
Οι εξαγωγές υποχώρησαν 6,9% σε 6,968 τρισ. γεν, ενώ οι εισαγωγές εμφάνισαν πτώση 16,3% σε 5,470 τρισ. Το εμπορικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 498,3 δισ.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν για 12ο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο καθώς το ισχυρό γεν συνέχισε να αποθαρρύνει τους κατασκευαστές, αν και ο ρυθμός της πτώσης επιβραδύνθηκε.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 6,9% σε όρους αξίας σε σχέση με πέρυσι, σε 5,968 τρισ. γεν (57,5 δισ. δολάρια) το Σεπτέμβριο, έπειτα από πτώση 9,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση της τάξης του 10,6%.

Πάντως, αν και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου επεκτείνουν την πιο παρατεταμένη υποχώρηση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και μετά, οι πτώσεις έχουν επιβραδυνθεί τους δύο τελευταίους μήνες. Η άνοδος του γεν, άνω του 10% φέτος, έχει μειώσει την αξία των εσόδων των Ιαπώνων εξαγωγέων.


Άλλα σχετικά στοιχεία επίσης καταδεικνύουν κάποια βελτίωση στο εμπόριο. Ο όγκος των εξαγωγών ενισχύθηκε το Σεπτέμβριο κατά 4,7% σε σχέση με πέρυσι και αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Παράλληλα, η προσαρμοσμένη αξία των εξαγωγών βάσει εποχικών διακυμάνσεων, εμφάνισε άνοδο 0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 16,3% σε ετήσια βάση, σε 5,470 τρισ. γεν, σηματοδοτώντας τον 21ο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης, κυρίως λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.

Το εμπορικό ισοζύγιο εμφάνισε το Σεπτέμβριο πλεόνασμα 498,3 δισ. γεν. Οι οικονομολόγοι του Nikkei ανέμεναν πλεόνασμα ύψους 372,2 δισ. γεν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ