2012-05-18 07:57:29
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
O Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, θα βρεθεί στο Παρίσι και το Βερολίνο τη Δευτέρα 21/5 και την Τρίτη 22/5 προκειμένου να έχει διμερείς επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς, αλλά και με θεσμικούς παράγοντες των δύο χωρών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, Γιάννη Δραγασάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιώργο Σταθάκη, τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής της ΠΓ του ΣΥΝ, Γιάννη Μηλιό και τον υπεύθυνο του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γιάννη Μπουρνού.

Ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μετά τις επαφές που θα έχει στη γαλλική πρωτεύουσα ενώ το απόγευμα αναμένεται ότι θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε ένα ειδικό event που διοργανώνει το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς έξω από το κτίριο της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη επισκέπτεται και το Βερολίνο, με το πρόγραμμα να μην έχει ακόμη «κλειδώσει», στον απόηχο των αιχμών που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας στο CNN για την έως τώρα στάση της Άνγκελα Μέρκελ ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Στόχος του κ. Τσίπρα να περάσει το μήνυμα στους ευρωπαίους συνομιλητές του ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει το ευρώ» και παράλληλα να εξηγήσει τη θέση του ως προς το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας έπειτα από την ψήφισή του από την ελληνική βουλή αφού οι «θολές» δηλώσεις στελεχών του φιλοξενούνται πλέον καθημερινά σε όλο σχεδόν τον ευρωπαϊκό τύπο.

Είναι γεγονός ότι πολλές και συχνά αποκλίνουσες από το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι προτάσεις που διατυπώνουν βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου, σε ό,τι αφορά την έξοδο από την κρίση.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, ακούστηκαν διαφορετικές θέσεις για τη φορολόγηση του πλούτου, από τον υπεύθυνο οικονομικού προγράμματος Γιάννη Μηλιό και τον επίσης έχοντα λόγο στον οικονομικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Γιάννης Μηλιός σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, προανήγγειλε φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη. «“Επιδιώκουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ελαφρύνει την επιβάρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων και θα μεταφέρει τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Το 2011 οι φόροι που μάζεψε το κράτος ήταν 48 δισ. ευρώ και από αυτά 3,7 δισ. ευρώ προσέφεραν τα νομικά πρόσωπα, όλες οι επιχειρήσεις», σημείωσε ο Γ. Μηλιός. Υποστήριξε δε ότι ''οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν τζίρο όσο το μισό ΑΕΠ''.

Επιχειρώντας πάντως να διαλύσει τη σύγχυση γύρω από τη στρατηγική του Συνασπισμού, ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο CNN, τόνισε ότι θέλει την Ελλάδα εντός του ευρώ.

«Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρωζώνη, αλλά θεωρούμε ότι η κ. Μέρκελ θέτει το ευρώ και την ευρωζώνη σε μεγάλο κίνδυνο εμμένοντας στα μέτρα λιτότητας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Θέλουμε να αλλάξουμε τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και θέλουμε να το επιτύχουμε με την ενσωμάτωση και των άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και λαών, των ανθρώπων που επιθυμούν μια μεγάλη αλλαγή, καθώς ο καθένας σήμερα κατανοεί ότι με την τωρινή πολιτική οδηγούμαστε κατευθείαν στην κόλαση».

Σε ερώτηση για τις συνέπειες σε περίπτωση επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, την επόμενη μέρα θα έχουν το ίδιο πρόβλημα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «διαφωνώ πραγματικά με πολλά πράγματα που λέει ή κάνει η κ. Μέρκελ, αλλά συμφωνώ μ' αυτό που είπε ότι, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ την επόμενη μέρα οι αγορές θα αναζητήσουν τον επόμενο και ο επόμενος θα είναι η Ιταλία ή η Ισπανία».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η Ιταλία έχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, όχι όπως της Ελλάδας, και κατά συνέπεια μπορείτε να κατανοήσετε τι εννοούσα όταν αναφερόμουν στο δρόμο προς την κόλαση. Δεν θέλουμε να εισέλθει η Ευρώπη σε έναν καταστροφικό δρόμο και γι' αυτό εάν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη, θα πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την αντίθεσή του για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, επισημαίνοντας: «Δεν θέλουμε την ολική καταστροφή της ευρωζώνης και της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, δεν επιθυμούμε την επιστροφή στη δραχμή, καθώς οι φτωχοί θα είχαν τις δραχμές στην Ελλάδα, ενώ οι πλούσιοι θα αγόραζαν τα πάντα με τα ευρώ».

Επίσης, ερωτηθείς για το τι θα κάνει σε περίπτωση εκλογής του (εννοώντας σχηματισμού κυβέρνησης), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Πρώτα από όλα θα ακυρώσουμε τα μέτρα λιτότητας. Θεωρούμε ότι η τρέχουσα κρίση δεν είναι μια ελληνική κρίση, αλλά μια ευρωπαϊκή κρίση και θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια κοινή λύση, σχετικά με το ρόλο της ΕΚΤ και των ευρωομολόγων, καθώς και για τη διαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους όλων των ευρωπαϊκών χωρών».

Τέλος, στην ερώτηση εάν θα έχει συμμάχους σ' αυτή τη διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Θεωρούμε ότι θα βρούμε συμμάχους. Έχουμε τα ίδια προβλήματα με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά και με την Ιρλανδία και με χώρες της κεντρικής Ευρώπης».

Στο εσωτερικό μέτωπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την απευθείας σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής» όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους βουλευτές του.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Σαμαρά επικαλούμενος το πολιτικό του παρελθόν ως υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρώντας παράλληλα να αποκρούσει τις αιτιάσεις πως ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη που επί της ουσίας τορπίλισε την προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε νέες εκλογές.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟΥ,

υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ,

σχετικά με τη συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να διασώσει τις καταρρέουσες πολιτικές υπέρ των λίγων, που βυθίζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας στην ανέχεια και την επισφάλεια, που σπρώχνουν τη νεολαία στην ανεργία και τη μετανάστευση, χρησιμοποιώντας το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει: την προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας μέσα από τη διαστρέβλωση των θέσεων της Αριστεράς.

Τρέμουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που θα ελαφρύνει τους πολλούς και  θα επιβάλλει στους έχοντες και κατέχοντες ό,τι τους αντιστοιχεί, για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Και «πληροφορούν» τους πολίτες ότι εξαγγέλλουμε «φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη». Για κακή τους τύχη, τους πληροφορούμε ότι εμείς φέραμε στο δημόσιο διάλογο μια πρόταση της ΓΣΒΕΕ, δηλαδή των εκπροσώπων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορά την αντιμετώπιση της σκανδαλώδους «νόμιμης» φοροαπαλλαγής συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, που αποκρύπτουν τα κέρδη τους «φουσκώνοντας» τα εισαγωγικά κόστη τους, «αγοράζοντας» σε εικονικά ψηλές τιμές από τις δικές τους off-shore επιχειρήσεις.

Ότι και να κάνουν όμως οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας και των μνημονίων είναι αδύνατο να αποφύγουν την απαξίωσή τους στη συνείδηση και την ψήφο του ελληνικού λαού!

Σ.Σ.

Το ότι υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μπλέκουν τον κόσμο,  είναι γεγονός! 

Για προσέχετε βρε παλληκάρια εκεί στην Κουμουνδούρου μην μας τρελάνετε κι' εσείς, γιατί είμαστε που είμαστε τρελαμένοι, με τα πολιτικά τερτίπια όλων των πολιτικών και οι ψυχίατροι είναι ακριβοί... 
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ