2016-10-25 12:47:20
Φωτογραφία για Ολυμπία Οδός: Δρόμος χωρίς επιστροφή…
Τον οδικό πολιτικό χάρτη διεκδίκησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Τσακώναπαρουσίασε χθες σε ευρεία σύσκεψη στον Πύργο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ.Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι είναι ένα έργο εθνικής σημασίας και ύψιστη προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή, σε μια σύσκεψη από όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αιχμές.

Ο κ.Κατσιφάρας αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό του έργου και επισήμανε πως η περιφέρεια οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες που υπηρετούν τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον σε μια δύσκολη εποχή.

«Ξεκινάμε από τον Πύργο τον αγώνα για να αποδώσουμε την πραγματική διάσταση στο έργο, διότι είναι περιφερειακής και εθνικής σημασίας. Είμαστε αποφασισμένοι για έναν δύσκολο και διαρκή αγώνα, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα σε μια κοινωνία αποφασισμένη και απογοητευμένη», ανέφερε ο κ.Κατσιφάρας.

Στόχος της Περιφέρειας είναι οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής) με καταληκτικό στόχο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
. Σύμφωνα με τον κ.Κατσιφάρα, το τρίπτυχο διεκδίκησης αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, την οριστική ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ μέσω της έγκρισης του φακέλου μεγάλου έργου και τη διασφάλιση του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, κάνοντας ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη του έργου και υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια είχε εγκαίρως καταθέσει τις επιφυλάξεις της για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται το έργο, ένεκα πρότερης εμπειρίας σε δύο έργα (Μίνι Περιμετρική, Αμβρακία Οδός)

«Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ, όμως είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την πίστη και τη βούλησή μας για το έργο», δήλωσε ο κ.Γεωργιόπουλος και επανέλαβε την πρόσφατη απόφαση του Περιφ. Συμβουλίου, η οποία προβλέπει εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, το κάλεσμα αγώνα σε όλο το πολιτικό και θεσμικό δυναμικό της περιοχής, καθώς και σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, τον υπουργό Υποδομών και τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του αντιπερ/ρχη Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλου, υπογραμμίστηκαν η ασυνέπεια στα χρονοδιαγράμματα και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η σαλαμοποίηση του έργου. Ο κ.Αλεξόπουλος, αφού ξεκαθάρισε ευθαρσώς ότι για την περιφέρεια δεν υφίσταται θέμα χάραξης, ζήτησε τη διασφάλιση των χρημάτων από το ΕΣΠΑ («είναι ιερά»), την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη μη τοποθέτηση διοδίων

«Η κατάτμηση ενέχει κίνδυνο καθυστερήσεων και το ΕΣΠΑ κάποια στιγμή θα τελειώσει. Το έργο θα κινδυνεύσει με απένταξη. Είμαστε σε διαδικασία εγρήγορσης για ένα έργο που αφορά την αναπτυξιακή πορεία των δύο νομών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλενης, Αθανάσιος, επανέλαβε το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» για σταματήσει ο δρόμος να βάφεται με αίμα και να χάνονται ανθρώπινες ψυχές, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι αρωγός Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ