2016-10-25 13:45:22
Φωτογραφία για Τα λάθη που στερούν την ενέργεια από το χώρο σας
Ένα από τα στοιχεία μη λεκτικής επικοινωνίας είναι ο προσωπικός μας χώρος, μια ζώνη γύρω από το σώμα μας στην οποία νιώθουμε ασφάλεια. Πέρα από το σώμα μας ο...προσωπικός χώρος εκτείνεται και σε κάθε χώρο που μας περιβάλλει-το αυτοκίνητό μας, το γραφείο μας, το σπίτι μας. Έτσι λοιπόν είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο χώρος μας μαρτυρά πολλά για εμάς. Για την προσωπικότητά μας, τις συνήθειές μας, τα γούστα μας. Μαρτυρά ίσως περισσότερα από όσα θα θέλαμε. Είναι σημαντικό λοιπόν να αποφύγουμε κάποια λάθη στο χώρο μας που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας, δίνουν ερέθισμα στους άλλους να μας κακοχαρακτηρίζουν και πάνω από όλα μας στερούν πολύτιμη ενέργεια από το σώμα μας και τη ζωή μας.

Η ειδικότητα που μας προσφέρει την γνώση για το πώς να διαμορφώσουμε το χώρο μας ώστε να αντανακλά την καλύτερη εικόνα του εαυτού μας και να μας βοηθά να αναπτυχθούμε είναι το Feng Shui. Δεν χρειάζεται να κάνετε ειδική μελέτη χωροθεσίας Feng Shui στο χώρο σας για να αποφύγετε τα λάθη στο χώρο σας. Ακολουθήστε τις ακόλουθες συμβουλές και θα έχετε χτίσει τις καλύτερες βάσεις.


Αν στη συνέχεια θέλετε να αποταθείτε και σε ειδικούς του Feng Shui, αυτοί μπορούν να κάνουν μια ολοκληρωμένη μελέτη και να σας βοηθήσουν να συνδιαμορφώσετε το χώρο σας, ώστε να αφήσετε χώρο για οποιαδήποτε θετική αλλαγή στη ζωή σας. Άλλωστε να θυμάστε ότι για να υπάρχει ροή (flow), είτε ενέργειας, είτε χρήματος, είτε ανθρώπων στη ζωή σας θα πρέπει να υπάρχει χώρος. Αλλιώς υπάρχει στρίμωγμα, θρόμβωση, στασιμότητα με όλα τα παρελκόμενα στο σώμα, την υγεία και την ψυχολογία μας.

Τα βασικότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Όχι κάκτοι στην είσοδο του σπιτιού. Όχι εμπόδια, όπως μικροέπιπλα, μπαίνοντας στο χώρο του σπιτιού. Εξωτερικά, να αποφύγετε τα δέντρα ή τους στύλους μπροστά στην πόρτα.

Όχι πλαστικά ή ξερά λουλούδια στους χώρους σας. Είναι κάτι νεκρό.

Όχι «σαβούρα» στους χώρους σας. Ξεκαθαρίζετε και τακτοποιείτε συχνά τους εσωτερικούς χώρους και τις αποθήκες. Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε από ένα συρτάρι. Θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση.

Όχι καναπέδες στο κέντρο του χώρου, με την πλάτη προς την είσοδο του σπιτιού. Τοποθετήστε τους με την πλάτη στον τοίχο και με οπτική επαφή στην εξώπορτα.

Όχι εμφανής καθρέφτης στην κρεβατοκάμαρα. Τοποθετήστε τον καθρέφτη στο εσωτερικό φύλλο της ντουλάπας. Μιλώντας για καθρέφτες αποφύγετε γενικά τις ραγισμένες ή φιμέ επιφάνειες στο χώρο του σπιτιού, όπως και τις επιφάνειες που καλύπτονται από πολλά μικρά κομμάτια καθρέφτη που παραμορφώνουν την εικόνα. Στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, να αποφύγετε φωτογραφίες με πολλά άτομα. Οι φωτογραφίες του ζευγαριού είναι επιθυμητές.

Όχι στο φούρνο μικροκυμάτων. Καταστρέφει τη θετική ενέργεια που μας προσφέρει η τροφή.

Όχι έπιπλα με επιθετικές γωνίες που εμποδίζουν τη ροή της θετικής ενέργειας στους χώρους. Η ευθεία γραμμή δεν υπάρχει πραγματικά στη φύση.

Όχι συνθετικά υλικά σε εσωτερικές κατασκευές και επενδύσεις, τα οποία χρησιμοποιούνται αφειδώς λόγω –υποτίθεται- χαμηλότερου κόστους. Επιβαρύνουν την υγεία μας και είναι υπεύθυνα, εκτός των άλλων για πολλές αλλεργίες. Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα και η terracotta είναι καλαίσθητα, λειτουργικά και δεν εγκυμονούν κινδύνους.

Όχι παλιά έπιπλα στους χώρους μας χωρίς, τουλάχιστον να ξέρουμε την ιστορία τους. Κουβαλάνε τη δική τους ενέργεια που δεν είναι πάντα θετική.

Όχι τα σύμβολα του έρωτα μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού σας. Η ύπαρξη των ανθρώπινων αποβλήτων στο χώρο αυτό, καταστρέφει όποια θετική ενέργεια πάει να δημιουργηθεί.

Όχι στο χώρο κάτω από το κρεβάτι σας να αποθηκεύετε αντικείμενα. Το Qi πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα απ’ όλες τις μεριές του κρεβατιού.

Ναι, στην ΝΔ πλευρά κάθε δωματίου του σπιτιού σας, τοποθετήστε αντικείμενα από «γη» όπως πηλό, πορσελάνη, τερακότα κ.α.

Ναι, τοποθετήστε σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού φωτογραφίες με ζευγάρια που έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ευτυχισμένα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ