2016-10-25 20:10:13
Φωτογραφία για To Twitter προχωρά στην απόλυση 300 εργαζομένων
Το Twitter ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση 300 εργαζομένων της, μέσα στην εβδομάδα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας θα συρρικνωθεί κατά 8%. Σύμφωνα με πηγές του TechGruch το τμήμα που θα δεχτεί την μεγαλύτερη μείωση θα είναι αυτό των πωλήσεων.

Τα παραπάνω νέα έρχονται ακριβώς πριν την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας που αφορά τον ισολογισμό του τρίτου τετραμήνου του 2016. Επιπροσθέτως για πρώτη φορά η εταιρία άλλαξε την ώρα της ανακοίνωσης και φρόντισε αυτή να πραγματοποιηθεί ακριβώς την ίδια ώρα με τις ανακοινώσεις των Google και Amazon. Το πιο πιθανόν είναι να θέλει να “καλύψει” τα νέα, για τα χαμηλά έσοδα τους στο τετράμηνο που μας πέρασε.

Σε γενικές γραμμές, το 2016 δεν αποτελεί την καλύτερη χρονιά για το Twitter, καθώς με το που ανακοινώθηκε ο νέος του CEO, Jack Dorsey, απέλυσε το 8% των εργαζομένων του. Από τότε, η μετοχή της εταιρίας έχει πέσει κατά 40% και η ανάπτυξη της έχει σημειώσει μεγάλη μείωση. Έχει φτάσει σε σημείο μάλιστα να έχει αξία, μικρότερη από τον Κινέζικο κλώνο του, Weibo!


Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε αναφέρει ότι το Twitter βρέθηκε σε διαδικασία εξαγοράς με δύο βασικούς υποψήφιους: Google και Disney. Όπως τελικά αποδείχθηκε, οι παραπάνω εταιρίες δεν θεώρησαν την συγκεκριμένη επένδυση, ασφαλής.

Το Bloomberg υποθέτει ότι τα “φτωχά” νούμερα των τελευταίων ετών οδηγούν την εταιρία στις παραπάνω απολύσεις, καθώς θα μειωθούν αισθητά τα έξοδα τις εταιρίας. Αναμένουμε να ανακαλύψουμε τα οικονομικά της εταιρίας στην επίσημη αναφορά τους τις επόμενες ημέρες, καθώς και σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ